Cum te pregatesti pentru concediu?

Vacanta de vara este chiar dupa colt! Fii sincer, de cat timp visezi la ea cu ochii deschisi? Stai linistit, te intelegem perfect, mai ales din cauza contextului. Totusi, intre o vacanta perfecta si una mai putin fericita este o linie destul de subtire. Iata cum sa te pregatesti pentru concediu ca sa te asiguri ca va fi unul de neuitat!

Rezervari din timp 

Daca nu esti genul de persoana care pur si simplu isi pune un rucsac in spate si pleaca intr-o aventura, calatoriile planificate pe ultima suta de metri cel mai probabil nu-ti vor face placere. Nici nu mai vorbim de situatiile in care calatoresti alaturi de cel mic si trebuie sa iei in calcul o multime de alte detalii. Tocmai de aceea, in interesul unei sejur bine planificat, este recomandat sa faci toate rezervarile din timp. 

Pe langa confortul mental pe care cumpararea biletelor de avion si plata cazarii ti-l vor aduce instant, vei beneficia si de oferte mai bune daca incepi sa cauti oferte destul de devreme. Nu uita nici de transportul pana la aeroport si alege cea mai buna varianta de transfer aeroport Cluj din Targu Mures sau din multe alte orase ale tarii. 

Sanatatea la control 

Cel mai rau lucru cu care te poti confrunta in concediu este o boala la care nu te asteptai. Astfel, este recomandat ca, inaintea unei vacante mai lungi, sa-ti faci un control medical si un set de analize. La fel de important va fi si sa afli mai multe despre conditiile legate de vaccinare din tara respectiva, asta daca vei calatori in strainatate. 

Cele mai citite articole

Vei gasi informatii legate de aceste aspecte pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe sau poti sa contactezi autoraitatile si sa ceri mai multe detalii. 

Pune lucrurile in ordine la serviciu 

Daca vrei un concediu lipsit de griji trebuie sa te asiguri ca angajatorul a fost anuntat din timp si ca nu lasi proiectele in aer. In functie de domeniul in care lucrezi conditiile ar putea fi diferite, dar in general este recomandat sa nu lasi sarcini nerezolvate si sa te asiguri ca are cine sa se ocupe de proiectele ce nu suporta amanare pe perioada in care tu esti in concediu. 

Astfel vei avea aprecierea sefilor, dar si a colegilor de proiect si vei evita si telefoanele inoportune la care oricum nu ti-ar fi facut placere sa raspunzi de pe plaja sau din varf de munte. 

Stabileste bugetul in mod realist 

Nimic nu este mai neplacut decat sa constati in cadrul unui concediu ca ai ramas fara bani sau, la fel de grav, sa ajungi acasa si sa realizezi ca ai cheltuit cu mult mai mult decat ti-ai propus. Oricat de priceput ai fi la construirea unui buget, acesta va fi greu de anticipat, mai ales daca vei calatori intr-o destinatie noua. 

Astfel, este recomandat ca atunci cand pui la cale bugetul sa lasi loc si pentru situatii neprevazute. Pune deoparte si o suma pentru urgente si ia-ti ceva dragut din ea daca n-ai cheltuit-o pe parcursul concediului. 

Acum nu mai lipseste nimic decat voia buna! 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

7 moduri în care poţi folosi gazonul în amenajarile interioare

Articolul Urmator

Ce înseamnă când visezi păpuși?

Cele mai populare