Cum să-ți transformi naveta într-o oportunitate de a învăța și dezvolta noi abilități

Ți se pare dificil să faci naveta în fiecare zi? Fie că este vorba de tren, autobuz sau mașină, naveta poate fi mai mult decât un mod de tranzitare. Cu puțină planificare și gândire anticipată, există modalități de a folosi acest timp mai eficient, astfel încât să poți începe orele de muncă pline de energie și productivitate.

În acest articol, vom sugera patru strategii de la profesioniști cu experiență, care te vor ajuta să profitați la maximum de timpul petrecut pe drum.

Indiferent că vei folosi acel timp pentru a citi cărți online sau ultimele tendințe din domeniul tău de activitate, urmărești filme online sau cursuri de dezvoltare personală, sau chiar încerci lucruri noi ca jocurile de pacanele gratis, toate aceste activități vor avea un impact benefic asupra ta. Așadar, dacă vrei să-ți crești productivitatea citește mai jos despre modalitățile noastre creative de a profita la maximum de naveta zilnică.

  • Planifică totul cu o seară înainte

Planificarea din timp te poate ajuta să te pregătești mai ușor pentru timpul petrecut pe drum. În timp ce unii preferă să se relaxeze pe drum cu jocuri pacanele gratis, alții își organizează ziua în avans.

Fă o listă cu lucrurile pe care le-ai putea rezolva în timpul navetei și pregătește terenul pentru o nouă zi de muncă. Aici ai câteva sugestii de sarcini pe care le poți rezolva pe drum. Acestea sunt: 

  • scrierea emailurilor; 
  • citirea rapoartelor sau a articolelor legate de muncă de pe un ebook reader;
  • ascultarea resurselor audio pentru a dezvolta mai departe aptitudini profesioniste.
  • Utilizează tehnologia ce-ți stă la dispoziție

Tehnologia poate fi un atu extraordinar atunci când vine vorba de a profita la maximum de timpul tău în timpul navetei. Există mai multe modalități de te bucura de acest timp liber, cum ar fi podcasturile, cărți audio și muzică pe care le poți asculta din mers.

De asemenea, poți utiliza aplicații precum Google Maps sau Waze pentru a obține actualizări în timp real despre condițiile de trafic, astfel încât să știi exact cât timp va dura drumul până la destinație.

În plus, dacă este posibil, încearcă să investești într-un e-reader sau o tabletă, care va permite accesul la tot felul de conținut digital, cum ar fi cărți dezvoltare personală și articole de specialitate. Acestea te vor ajuta să faci progrese cu sarcini importante chiar și în timpul călătoriilor.

  • Învață o limbă nouă

În timp ce petreci timpul în autobuz sau tren, ai posibilitatea de a experimenta tot felul de activități noi. Unii încearcă jocuri ca la pacanele gratis, în timp ce alții învăța o limbă nouă. 

Cele mai citite articole

Stabilește-ți obiectivele și respectă un plan stabil bazat pe stilul tău de învățare. Poți utiliza o aplicație sau un site de specialitate care se concentrează pe predarea unei anumite limbi. Chiar dacă petreci doar câteva minute în fiecare zi studiind cuvinte și fraze, în câteva luni vei stăpânii bazele unei limbi noi. 

O modalitate excelentă de a rămâne motivat după ce stabilești bazele este stabilirea unor obiective cum ar fii interacțiunea cu un nativ care te va ajuta să lucrezi la fluență. 

În plus, te poți alătura unor grupuri de schimb lingvistic sau poți exersa online cu vorbitori nativi pentru a accelera progresul învățării.

  • Fii la curent cu noutățile 

Când te deplasezi dimineața spre serviciu poți profita de timpul liber ca să fii la curent cu ultimele știri și tendințe. Poți asculta podcasturi și emisiuni radio, să descarci aplicații de știri și să te abonezi la ziare și reviste.

Cu ajutorul unui serviciu de podcast poți accesa cu ușurință cele mai recente știri. În plus, există o multitudine de emisiuni radio care sunt transmise online care te vor ține la curent cu evenimentele curente.

Pentru cei care preferă o abordare vizuală, există aplicații de știri care oferă rezumatele celor mai importante noutăți. Unele aplicații îți permit personalizarea fluxului de știri în funcție de interesele tale, astfel că vei primi doar știri care contează.

Totodată, te poți abona la resurse tradiționale precum ziare și reviste. Le poți ridica de la orice chioșc sau chiar să le primești direct de la tine de acasă. 

Naveta la locul de muncă poate fi o oportunitate excelentă de dezvoltare personală și profesională sau de relaxare. Profitând de tehnologia disponibilă care îți pune la dispoziție pacanele online și alte jocuri distractive, stabilind obiective realiste, învățând noi limbi sau rămânând la curent cu ultimele noutăți, vei putea face timpul petrecut pe drum mult mai productiv.

Cu o planificare atentă și dăruire, navetiștii pot folosi acest timp în beneficiul lor, ceea ce duce în cele din urmă la un succes mai mare atât în viața lor profesională, cât și în viața personală.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Care sunt beneficiile colagenului marin pentru piele

Articolul Urmator

Transmiterea indexului autocitit – o modalitate de a obține o factură precisă și corectă

Cele mai populare