Care sunt beneficiile colagenului marin pentru piele

Colagenul marin este un ingredient folosit în multe produse destinate îngrijirii pielii. Extrasă din solzii, pielea sau solzii peștilor, această proteină este esențială pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii și te poate ajuta să previi sau chiar să combați semnele trecerii timpului. Care sunt mai exact beneficiile colagenului marin și cum te poate ajuta să ai o piele vizibil mai tânără, fermă și strălucitoare, vei afla din rândurile de mai jos. 

Îmbunătățește elasticitatea pielii 

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea își pierde din elasticitate, ca o consecință firească a faptului că organismul nostru produce tot mai puțin colagen. Din această cauză, începe să se lase și apar acele semne ale îmbătrânirii pe care nu putem spune că le așteptăm neapărat cu nerăbdare. Produsele cosmetice cu colagen marin pot stimula însă producția naturală de colagen și vor ajuta pielea să-și recapete elasticitatea și fermitatea pierdute, în special atunci când conțin și alte ingrediente cu efecte benefice pentru piele, cum este, de exemplu, acidul hialuronic. O mască de față cu acid hialuronic și colagen nu este deloc greu de introdus în rutina de îngrijire a pielii și poate fi folosită indiferent de tipul de ten pe care îl ai.[1][3]

Menține pielea hidratată 

O piele hidratată va arată întotdeauna mai frumoasă și mai sănătoasă decât una uscată. Există mai multe metode de a avea din nou o piele moale și catifelată, iar printre cele mai simple se numără și utilizarea produselor cosmetice cu colagen marin. Acesta este un umectant natural, care crește nivelul de hidratare a pielii și reduce pierderile transepidermice de apă.[3]

ActivLayr se bazează pe o tehnologie inovatoare, tehnologie cu ajutorul căreia colagenul și substanțele active ajung la 2.5 mm in derm, așa cum ajung alte substanțe prin proceduri invaziv.

Ajută la diminuarea ridurilor și liniilor fine

Colagenul marin este un aliat pe care te poți baza și atunci când vine vorba de ștergerea ridurilor, liniilor fine și a celor semne ale îmbătrânirii de pe pielea ta. Scăderea producției naturale de colagen reprezintă principala cauză a apariției acestora, motiv pentru care vei și găsi colagenul marin pe lista de ingrediente a multor produse anti-aging. Ca parte a unei rutine corecte de îngrijire a pielii, acestea te pot ajuta să ai din nou o piele netedă, frumoasă, și pot contribui inclusiv la prevenirea formării ridurilor și liniilor fine în viitor.[2][3]

Susține procesul de regenerare a pielii 

Un alt beneficiu al colagenului este acela că accelerează vindecarea rănilor și susține procesul de regenerare celulară a pielii. Acest lucru îl face un aliat prețios în lupta împotriva petelor pigmentare, fie că au fost cauzată de expunerea la soare sau de acnee. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea cicatricilor.[3]


Pe măsură ce îmbătrânim, organismul nostru produce tot mai puțin colagen, iar acest lucru este evident inclusiv la nivelul pielii. Începe să se lase și încep să apară acele semne pe care le asociem cu înaintarea în vârstă. Nimic nu ne împiedică să le acceptăm cu grație, dar nici să luăm măsuri pentru a preveni apariția acestora și a ameliora aspectul pielii, mai ales atunci când există atâtea soluții pentru astfel de probleme. Una dintre ele este colagenul marin. Datorită proprietăților sale, acesta oferă o gamă variată de beneficii pentru piele, care includ hidratarea în profunzime a acesteia, îmbunătățirea fermității și elasticității sale, ameliorarea ridurilor, liniilor fine, petelor pigmentare și a altor semne asociate cu înaintarea în vârstă, lipsa unei rutine corecte de îngrijire sau un stil de viață nesănătos. Utilizarea produselor de îngrijire a pielii cu colagen marin reprezintă o modalitate pe cât de simplă, pe atât de eficientă de a profita din plin de beneficiile acestei proteine atât de importantă și de a-ți îmbunătăți semnificativ aspectul pielii. Ai la dispoziție o gamă variată de astfel de produse. Tot ce trebuie să faci este să le alegi pe cele potrivite pentru tine. 

Bibliografie:

  1. „Skin Elasticity: What It Is, How to Fix It, & Supplements” Verywell Health, 2021, www.verywellhealth.com/skin-elasticity-overview-5104962. Accessed 6 Mar. 2023.
  2. Johnson, Jon. „Ways to Smooth the Skin by Boosting Collagen Levels” Medicalnewstoday.com, Medical News Today, 4 May 2022, www.medicalnewstoday.com/articles/317151. Accessed 6 Mar. 2023.
  3. Sionkowska, Alina, et al. „Collagen Based Materials in Cosmetic Applications: A Review” Materials, vol. 13, no. 19, 23 Sept. 2020, p. 4217, www.mdpi.com/1996-1944/13/19/4217, https://doi.org/10.3390/ma13194217. Accessed 6 Mar.
  4.  2023.

Articolul Anterior

Iată cele mai înțelepte 3 lucruri pe care le poți face cu banii economisiți!

Articolul Urmator

Cum să-ți transformi naveta într-o oportunitate de a învăța și dezvolta noi abilități

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare