Cum să îți menții bronzul natural pe durata întregului an?

Sezonul cald va deveni, în curând, doar o amintire pentru următoarele luni. Cu toate acestea, ne dorim să păstrăm cele mai frumoase momente și memorii oferite de vară, precum bronzul. Majoritatea femeilor se întreabă dacă este posibil să păstrăm o culoare uniformă și frumoasă a pielii pe durata întregului an. Este, într-adevăr, posibil să prelungim bronzul cu ajutorul unor obiceiuri de îngrijire a pielii. Iată ce pași trebuie să urmezi!

Poți profita de bronz pentru mai mult timp astfel

Anumite obiceiuri te pot ajuta să prelungești durata bronzului. Dintre acestea, hidratarea este foarte importantă, precum și evitarea produselor intens abrazive, care au rolul de a exfolia intens pielea. 

Hidratarea pielii va reduce pierderea și uscarea celulelor în mod prematur. De aceea, pentru a-i păstra bronzul este necesar să ai pielea mereu hidratată. Deoarece frumusețea izvorăște din interior, este important să te hidratezi în mod corespunzător cu lichide. De asemenea, poți opta pentru produse de îngrijire hidratante pentru piele, care să mențină o barieră cutanată sănătoasă și, implicit, bronzul pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cu atât mai mult, este indicat să eviți produsele care exfoliază pielea în mod excesiv, precum bureții de baie cu o textură aspră sau exfoliantele puternice. Este sănătos să îți exfoliezi pielea periodic, bineînțeles, dar pentru a-ți păstra bronzul este necesar să eviți pe cât de mult posibil exfolierea excesivă. Poți opta pentru produsele exfoliante mai delicate, dacă acestea fac parte din rutina ta de îngrijire.

Cu toate acestea, chiar și urmând pașii de menținere, bronzul se va estompa în timp. Dacă îți dorești să ai o culoare frumoasă și uniformă a pielii pe durata întregului an poți încerca produse de înfrumusețare care au acest rol, precum produsele autobronzante de la St. Moriz – cu o rutină corectă de autobronzare corectă, bronzul nu îți va lipsi nici măcar iarna. Pe Skinseen.ro poți găsi, cu siguranță, produsul potrivit pentru tine. 

Cum arată rutina perfectă de autobronzare?

Dacă bronzul natural s-a estompat, poți începe cu încredere o rutină de autobronzare chiar în confortul casei tale. Este important, însă, să urmezi câțiva pași esențiali pentru un rezultat cât mai bun și uniform.

Cele mai citite articole

Exfolierea pielii

Pentru un efect cât mai natural și uniform este important să îți exfoliezi pielea foarte bine înainte de a aplica produsul. Zonele cu piele aspră pot absorbi mai mult produs, ceea ce înseamnă că se pot dezvolta pete inestetice. Exfolierea în profunzime este un pas esențial pentru a beneficia de rezultate cât mai bune. În acest caz, sunt recomandate produse cu un grad de exfoliere mai mare.

Îndepărtarea părului

Îndepărtarea părului este, de asemenea, un pas important pentru a avea un rezultat cât mai bun. Atunci când pielea este fină, produsul autobronzant este absorbit mult mai uniform și, astfel, vei beneficia de o culoare omogenă, fără pete și linii inestetice. Înainte de îndepărtarea părului este recomandată exfolierea, pentru a te asigura că toate firele de păr sunt îndepărtate în mod egal. 

Hidratarea pielii

Hidratarea pielii este esențială atât pentru rutina de autobronzare, cât și pentru menținerea rezultatului. După cum este menționat mai sus, o piele hidratată va fi mai puțin predispusă la pierderea timpurie a celulelor, ceea ce înseamnă că te vei bucura de bronz pentru mai mult timp.

Bronzul te poate face să te simți mai încrezătoare și frumoasă. De aceea, dacă vrei să păstrezi cât mai mult timp o culoare frumoasă și uniformă a pielii este important să îți construiești o rutină, dar și să respecți pașii de menținere. 

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

TOP 5 cele mai căutate accesorii de telefon pe care trebuie să le ai

Articolul Urmator

Remedii naturale pentru acneea rozacee

Cele mai populare