Cum putem optimiza calitatea aerul de acasă sau de la muncă ?

Fie că vorbim de locuință sau de spațiul de lucru, aerul pe care îl respiri cel puțin 8 ore pe zi ar trebui să fie unul de calitate, curat, purificat și la un nivel optim în ceea ce privește umididatea. În funcție de necesitățile încăperii pe care dorești să o optimizezi – spațiu de locuit, spațiu de lucru – trebuie să alegi cel mai bun aparat și cel care ți se potrivește cel mai bine. În primul rând, trebuie să evaluezi situația, să vezi dacă ai nevoie de un dezumidificator, un purificator sau un umidificator; apoi trebuie să alegi unul în funcție de marimea spațiului pe care îl dorești optimizat.

Un dezumidificator este un aparat electric care reduce și menține nivelul de umiditate din aer, principalul motiv pentru folosirea unui astfel de aparat fiind sănătatea și confortul respirator, dar poate fi folosit și pentru a elimina mirosul de mucegai sau pentru a preveni extinderea mucegaiului dintr-o încăpere. Există aparete cu o capacitate mai mică, pentru spațiile de locuit, dar și variante de dezumidificator profesional, care se folosește în spații extinse, industriale, pentru contrucții etc. Un dezumidificator profesional trotec, de exemplu, este cea mai bună alegere pentru cei care doresc un aparat de dezumidificare pentru lucrările profesionale la costuri mici. Acest lucru este posibil prin intermediul principiului ECO al acestei serii de dezumidificatoare de la Trotec. Acesta are un compresor puternic cu piston care asigură o capacitate ridicată de dezumidificare, chiar și la temperaturi scăzute, prin dejivrarea profesională cu gaz fierbinte, fiind dotat cu un contor pentru contorizarea timpului de funcționare și cu un conector pentru un higrostat extern, care face posibilă pornirea dezumidificatorului în funcție de umiditate.

Cele mai citite articole

Poate ai nevoie de un purificator de aer complex care să monitorizeze digital și să îmbunătățească calitatea aerului din interiorul locuinței tale. Calitatea aerului pe care îl respirăm este esențială pentru sănătatea noastră, de aceea este important să alegem un purificator profi, care să fie dotat cu multiple funcții și filtre și să transforme aerul polut din interior în aer curat, mai sănătos, prin reducerea substanțelor și mirosurilor nedorite: particule foarte mici de polen, alergeni, praf, acarieni, spori de mucegai, bacterii și virusuri, mirosul de tutun și alte mirosuri, TVOC și gaze. Un astfel de aparat profesional este adecvat pentru a fi utilizat în interior, în locuri precum: case, birouri, restaurante, hoteluri, spa, clădiri și spații publice, în companii, la locul de muncă, în săli de curs, școli, cantine, magazine, muzee și multe altele.

Știai că nivelul optim de umiditate din camera bebelușului ar trebui să fie între 35% și 45%? Un aer prea uscat poate provoca o serie de probleme de sănătate, iar pentru a menține umiditatea la un nivel optim, ai nevoie de un umidificator, dotat, la modul ideal, cu un higrometru – dispozitiv ce poate măsura nivelul umidității din aer. Cum funcționează un astfel de aparat? Simplu: monitorizează și detectează nivelul scăzut de umiditate din încăpere, iar umidificatorul de cameră pulverizează în aer vapori de apă care sunt împinși prin încăpere de un sistem de ventilare.

Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, iar aerul curat este unul dintre cei mai importanți factori care ne influențează sănătatea. Cu un simplu aparat, putem contribui semnificativ la îmbunătățirea aerului pe care noi și familia noastră îl respirăm.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Care sunt principalele motive pentru care trebuie sa mergi cu animalul tau de companie la un salon canin in mod frecvent?

Articolul Urmator

4 motive pentru a cumpara chiuvete mobile pentru gradinite

Cele mai populare