Cum îți crești motivația pentru a te antrena mai des?

Cu toții ne dorim să arătăm mai bine, să avem un corp tonifiat și sănătos. Bărbații, genetic, au nevoie de mult mai puțin efort pentru a se menține în formă. Și natura pare să țină mereu cu ei, atât ca structură, cât și ca rezistență fizică.

Însă ceea ce ne împiedică pe mulți dintre noi să ne antrenăm este de cele mai multe ori nu lipsa de timp, ci lipsa motivației. Dacă mai adăugăm și un stil de viață dezordonat și o alimentație dezechilibrată, planul este complet dat peste cap.

De aceea, înainte de a enumera care sunt beneficiile ce pot fi obținute prin efectuarea a minimum 30 de minute de mișcare în fiecare zi și de ce este bine să ne motivăm să ne antrenăm mai serios, ne-am gândit să îți oferim câteva sugestii pentru ceea ce ai nevoie pentru a începe să faci sport.

De ce ai nevoie pentru a te motiva să faci sport?

Dacă ți-ai propus ca de mâine sau de săptămâna aceasta să te apuci serios de alergat sau de sală, o pereche de adidasi ieftini pentru bărbați pe Kalapod.net pot fi o alegere perfectă pentru a te simți confortabil și a-ți ușura antrenamentul.

Un tricou subțire și un trening de sport, ușoare, care să permită pielii să respire, pot completa o ținută potrivită pentru o ședință de sport, la care să nu te incomodeze nimic.

Dacă nu ai timp și ți se pare că programul de muncă și de acasă este prea încărcat și prea epuizant, programează-ți mereu antrenamentele înainte de orele de lucru sau în weekend.

Nu amâna niciodată antrenamentele de pe o zi pe alta, decât cu un motiv serios. Oricât de obosit ai fi, câteva minute bune de mișcare pot avea de multe ori efecte pozitive asupra întregii stări de spirit.

Cele mai citite articole

Dacă ești o persoană care se plictisește repede, încearcă succesiv mai multe tipuri de antrenament, care să îți mențină interesul și care să îți permită să optezi pentru varianta care ți se potrivește.

Înainte de a-ți pune un obiectiv clar, precum cel de a da jos câteva kilograme, gândește-te mai întâi la faptul că o lecție bună de sport te face să te simți mai ușor și mai în formă.

Pentru a nu te simți epuizat și slăbit, completează întotdeauna un antrenament cu o dietă echilibrată, în care să incluzi toate tipurile de alimente sănătoase.

Dacă nu îți place să te antrenezi singur și asta te poate demotiva, caută un prieten care își propune aceleași obiective ca și tine. Împreună vă puteți susține reciproc și vă puteți evalua performanțele cu alți ochi. Ba chiar puteți să vă informați unul pe altul despre ce aveți de făcut pentru a obține rezultate mai rapide și mai bune.

Care sunt principalele beneficii ale antrenamentelor regulate?

După cum ne recomandă și medicii, 30 de minute de mișcare pe zi contribuie substanțial la menținerea sănătății. Însă dacă îți dorești mai mult de cele 30 de minute de mișcare, antrenamentele regulate îți pot aduce următoarele avantaje fizice și mentale:

 • o stare de spirit mult mai bună;
 • stimă de sine crescută;
 • o îmbunătățire a capacității de concentrare;
 • creșterea tonusul muscular;
 • reducerea riscul de îmbolnăvire;
 • rezistență fizică crescută;
 • capacitatea pulmonară mai bună;
 • articulații mai flexibile;
 • oase mai solide;
 • o oxigenare mai bună a creierului;
 • atenuarea stării de depresie și anxietate;
 • longevitate crescută etc.

Acestea sunt doar o parte dintre beneficiile mișcării și antrenamentelor sportive. Ele reprezintă cea mai bună motivație pentru a-ți schimba stilul de viață și a începe să faci mai mult sport.

În definitiv sportul înseamnă sănătate și acesta este cel mai bun motiv pentru care să-ți dorești să faci sport!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce ar trebui sa contina trusa de medicamente pe care o iei cu tine in vacanta

Articolul Urmator

Îmbină pasiunile cu utilitatea – Câteva idei de la Easy Credit

Cele mai populare