Cum inveti rapid orice limba straina: 4 secrete

Invatarea unei limbi straine pare a fi un proces anevoios pentru cei mai multi dintre noi, dar daca urmam cativa pasi simpli si ne inzestram cu uneltele potrivite, asimilarea va fi o reala placere. Cel mai important ingredient in mixul necesar invatarii unei limbi straine este vointa de a invata.

Studiaza inteligent.

Intr-o epoca in care marea majoritatea informatiei este digitalizata si in care o criza sanitara cum este cea prin care inca trecem ne arata cu insistenta valoarea dar si fragilitatea tehnologiei, alegerea unui dintre performantele laptopuri HP de la PC Garage pentru a ne fi principal instrument de lucru este o optiune plina de sens.

Accesul la cursuri online si la bibliotecile virtuale, principalele surse de informatie digitala absolut necesare pentru invatarea unei limbi straine, este conditionat de un dispozitiv performant, de ultima generatie, care sa poata oferi o experienta de lucru fluida, o autonomie consistenta si o conexiune stabila la internet. Fiind echipate cu procesoare Intel I7 sau AMD Ryzen 7, 16 Gb DDRAM 4, soluții de stocare rapidă și plăci grafice dedicate din familia Nvidia GeForce, completate de ecrane Full HD cu rate de reimprospatare inalte si capacitate de reproducere fidela a culorilor, laptopurile HP ofera acel gen de experienta in accesarea materialelor multimedia pe care alte dispozitive mobile nu il pot oferi. Iar pentru pauzele dintre orele de studiu, aceasta gama de laptopuri este suficient de performanta pentru a oferi inclusiv o experienta de gaming de inalta calitate.

Invata cat mai multe cuvinte.

Primul pas in invatarea unei limbi straine este insusirea unui numar cat mai mare de cuvinte folosite in vorbirea curenta, cu grija in a invata pronuntarea si scrierea corecta. In oricare dintre limbile vorbite pe Pamant exista un set de cateva sute de cuvinte folosite intensiv (in engleza, de exemplu, avem de a face cu 300 de cuvinte ce sunt folosite in 65% din materialul scris); invatarea acestui grup de cuvinte uzuale inseamna deja un urias pas inainte in asimilarea limbii straine.

Exista tehnici multiple de memorare a cuvintelor, eficienta este data de gasirea mixului potrivit si de ambitia de a invata. Cuvintele pot fi invatate prin asociere cu imagini sau sunete (facand astfel apel la memoria fotografica sau auditiva), prin utilizarea de bilete adezive (pe care se scriu cuvintele si care se lipesc pe obiectele utilizate) sau seturi de cartonase (pot fi utilizate pentru invatare de cuvinte sau chiar structuri de cuvinte).

Atentie la cuvintele inrudite!

Pentru noi, latinii, invatarea limbilor straine din familia limbilor influentate de Roma antica ar trebui sa fie floare la ureche; din aceasta familie fac parte limbile franceza, spaniola, portugheza, italiana, vorbite de peste 700 de milioane de oameni pe intreaga planeta. Simplitatea invatarii limbilor inrudite consta in posibilitatea asocierii evidente dintre formele cuvintelor utilizate in limba romana si formele cuvintelor echivalente in oricare dintre limbile latine.

Chiar daca nu este o limba inrudita, limba engleza fiind in esenta o limba germanica, foarte multe dintre cuvintele utilizate frecvent de vorbitorii acestei limbi, pot fi asimilate prin asociere cu cuvinte latinesti (datorita influentei francezei vechi de dupa cucerirea normanda). O data cu invatarea limbii engleze, se pot deschide portile asimilarii altor limbi germanice (germana, limbile scandinavilor, olandeza), acestea fiind vorbite de alte cateva sute de milioane de oameni la nivel planetar.

Citeste si asculta cat mai mult.

O alta metoda de invatare rapida a unei limbi straine, conditionata insa de o minima invatare a vocabularului acelei limbi este lecturarea de material scris in acea limba. Citirea de carti scrise in limba straina ce de doreste a fi invatata, obliga creierul sa faca conexiuni intre cuvinte, sa deduca intelesuri din context, iar cititorul va fi permanent tentat sa deschida dictionarul sau sa caute pe internet intelesului unuia sau altuia dintre cuvinte. Daca la aceasta metoda se adauga si scrierea intr-un carnetel a cuvintelor noi invatate, a celor care ne-au placut mai mult, sau a celor mai dificile, asimilarea rapida a acelei limbi capata o garantie solida.

Ascultarea de material audio la radio sau online in limba ce se doreste a fi invatata este o alta metoda foarte eficienta de invatare, de asemenea conditionata de o minima invatare a vocabularului acelei limbi.

Invatarea rapida a unei limbi straine este posibila la orice varsta si este o modalitate excelenta de a ne tine „muschii” cerebrali in forma; mai mult decat atat, poate fi chiar o sursa de venit daca, datorita aprofundarii limbii straine putem deveni traducatori sau lucratori intr-un call center specializat.

Articolul Anterior

Materiale de care ai nevoie pentru renovarea baii si bucatariei

Articolul Urmator

Ai o afacere de catering? Nu uita de camera frigorifică potrivită pentru unitatea ta!

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *