Ai o afacere de catering? Nu uita de camera frigorifică potrivită pentru unitatea ta!

Atunci când își deschide propriul restaurant, bar sau cafenea, fiecare om de afaceri din domeniul HoReCa își dă seama rapid că nu este totul roz precum credea, că se va confrunta cu un volum de cheltuieli neașteptat de mare, unele dintre ele care au nevoie de o acoperire urgentă. Cele mai multe dintre ele se referă la achiziționarea de echipamente frigorifice performante, dotări în măsură de a asigura depozitarea corectă a alimentelor perisabile. 

Importanța camerelor frigorifice în sectorul HoReCa

Explicația este simplă. Cheia succesului în industria restaurantelor stă în calitatea materiilor prime alimentare care sunt folosite pentru gătit în unitatea respectivă. Adesea, livrarea acestora se efectuează ritmic, o dată sau de două ori pe săptămână, astfel încât trebuie utilizate diferite echipamente frigorifice pentru depozitarea respectivelor produse în condiții optime.

O cameră frigorifică de înaltă calitate pentru o unitate HoReCa este principala garanție că produsele stocate își vor păstra nu numai aspectul vizual atractiv, ci și gustul, pentru o perioadă lungă de timp. Este o cale sigură de a crește profitul business-ului din acest domeniu de activitate extrem de competitiv.

Dacă trebuie să cumpărați camere frigorifice pentru restaurante, merită să contactați compania TC Romania Crown Cool, deoarece mulți antreprenori din țara noastră o recomandă acum.

Doritorii vor beneficia aici de camere frigorifice de o calitate excelentă la niște prețuri foarte atractive și de cel mai înalt nivel de service garanție și post garanție. Specialiștii companiei vor asigura cu profesionalism și rapiditate proiectarea, construcția și toate lucrările de punere în funcțiune și mentenanță a viitoarei camere frigorifice.

 A proiecta o viitoare cameră cu parametrii individualizați, pe baza nevoilor și dorințelor tale de business reprezintă cheia succesului.

Conform statisticilor, camerele frigorifice sunt instalate la nivel internațional în circa 80% dintre unitățile de catering. Aceste echipamente au un cost acceptabil pe așa-zisul „metru cub de frig” în comparație cu alte utilaje profesionale utilizate în același scop (de stocare de materii prime alimentare). Unde mai pui și că o astfel de cameră de frig performantă este ușor de utilizat, nu doar de instalat în ​​interior sau chiar și în exteriorul localului, dacă există o curte.

Vitrinele reci sau dulapurile frigorifice din inox pot fi folosite pentru a depozita alimentele zilnice în bucătăriile profesionale. Dar unde puteți stoca o cantitate mare de alimente? 

Evident, o soluție ar fi aceea de a se achiziționa mai multe congelatoare convenționale (dulapuri din inox și lăzi frigorifice), dar capacitatea lor redusă necesită mult spațiu disponibil pentru a fi amplasate. Prin urmare, actualmente soluția cea mai bună este reprezentată de construirea unor camere frigorifice și pentru unitățile din țara noastră. Acesta va permite menținerea regimului de temperatură joasă cu o umiditate relativă optimă, care să aibă posibilitatea de a menține constante condițiile optime de depozitare pentru majoritatea produselor.

Camera frigorifică este utilizată pentru a depozita în interiorul ei: anumite fructe și legume, pește și carne, precum și semipreparate pentru diverse feluri de mâncare.

Etapele construirii unei camere frigorifice HoReCa

1. Stabilirea proiectului camerei frigorifice 

În această fază inițială trebuie să fie luați în considerare de către specialiștii ce o proiectează toți parametrii de depozitare necesari, precum și cantitatea de produse și timpul de funcționare al echipamentului respectiv. 

2. Instalarea camerei frigorifice

Întotdeauna se începe cu ridicarea și apoi placarea pereților camerei frigorifice cu panouri sandwich izolante termic. Aceste panouri sunt conectate între ele cu noduri de blocare în scopul declarat de a asigura o etanșeitate cât mai ridicată a camerei reci, deoarece astfel este posibil a se reduce consumul de energie necesar pentru funcționarea echipamentului respectiv. 

3. Așezarea conductelor de aer pentru funcționarea echipamentului

Este o operațiune delicată, pe care specialiștii de la TC Romania Crown Cool o realizează cu mult profesionalism.

4. Instalarea sistemului de ventilație și refrigerare a camerei pentru restaurant

 Având în vedere faptul că majoritatea restaurantelor sunt amplasate în clădiri rezidențiale, de obicei la parter (dar uneori chiar și la etajele superioare) echipamentele utilizate pentru răcirea camerei trebuie să aibă un nivel de zgomot cât mai redus cu putință, pentru a nu exista o poluare fonică deranjantă.

5. Etapa finală este punerea în funcțiune a camerei

Compania TC Romania Crown Cool oferă clienților săi inclusiv asistență tehnică și servicii de întreținere a camerelor de frig.

Avantajele unei camere frigorifice pentru un restaurant față de alte tipuri de echipamente:

  • economisirea spațiului de lucru;
  • preț de achiziție rezonabil (construcția unei camere de răcire va fi cu siguranță mai ieftină, decât achiziționarea de mai multe echipamente frigorifice corespunzătoare capacității sale de stocare);
  • posibilități diverse de instalare (cameră independentă exterioară sau amplasată în depozitul din spate al restaurantului);
  • întreținere ușoară ce permite asigurarea unei igiene impecabile.

Comandă o cameră frigorifică de la TC Romania Crown Cool potrivită pentru afacerea ta pentru o creștere exponențială a profitului într-un timp foarte scurt!

Articolul Anterior

Cum inveti rapid orice limba straina: 4 secrete

Articolul Urmator

Cum obtii un look elegant cu bani putini?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *