Cum alegi o cămașă pentru un bărbat corpolent?

Una dintre cele mai importante părți ale garderobei unui bărbat este cămașa. Are nevoie de măcar 4-5 în dulapul său de haine. Asta pentru că o cămașă este necesară aproape peste tot: în birou, în vacanță, de purtat la o ocazie specială, la întâlnire cu colegii sau chiar la o întâlnire romantică. În același timp, cămașa (nu tricoul!) este așa-numita „carte de vizită” a bărbatului. 

Cum alegi o cămașă potrivită pentru tine?

Gama largă de produse din categoria cămășilor de pe site-ul gama.ro te ajută ca să găsești modelul potrivit, chiar dacă ai nevoie de cămăși bărbați XXXL. Trebuie doar să cunoști nuanțele de bază care te vor avantaja pentru a-ți ușura singur procesul de selecție.

Inițial, ar trebui ca să determini dimensiunea spațiului (distanța) dintre gulerul cămășii și gât. Acest mic detaliu este de fapt foarte important. Este bine de știut că pentru bărbații cu gâtul subțire, acest spațiu liber ar trebui să fie de aproximativ 1 cm, iar pentru cei cu gâtul gros și scurt, ar trebui să aibă 1,5 – 2 cm.

Pentru a determina corect produsul potrivit, studiază eticheta cu mărimile cămășii de pe guler și valorile indicate în acesta. 

Citește cu atenție indicațiile de pe eticheta cămășii! 

Mărimile mânecilor și circumferința gâtului sunt suficiente pentru a determina corect modelul potrivit din tabelul cu mărimile cămășilor de pe guler. Aceste măsurători includ automat măsurătorile înălțimii și greutății bărbatului.

Dimensiunile cămășii sunt de obicei desemnate prin două numere, separate printr-o bară. Primul număr indică volumul gâtului, iar al doilea este lungimea mânecii. Aceste denumiri pot fi calculate în inch sau centimetri.

Un alt sfat important atunci când alegi o cămașă pentru bărbați este forma gulerului. Poate fi determinat ușor în funcție de tipul feței. Cămășile cu guler rotunjit sunt grozave pentru bărbații cu fețe mai osoase. Dacă fața ta este plinuță, o cămașă cu guler care are niște colțuri lungi este cea mai bună opțiune pentru tine. Gulerele cămășilor de calitate sunt întărite, prevenind astfel deformarea lor după spălare.

Cele mai citite articole

Calitatea unei cămăși poate fi identificată rapid prin numărul de cusături pe centimetru. Un număr mare de cusături indică o calitate ridicată și invers. Ideal ar fi un minim de 8 ochiuri pe cm de cusătura.

Toate cusăturile de pe cămașă ar trebui să fie uniforme și exacte. Aceasta este o asigurare că țesătura dintre ele nu se deteriorează după spălare.

Atenție: cusăturile duble sunt semnul principal al calității slabe a oricărei cămăși, nu invers, cum s-ar putea crede! Explicația este următoare: pentru a reduce timpul de confecționare, mulți producători folosesc două ace în același timp. Utilizarea acestei tehnici se dovedește a avea multe dezavantaje pentru cumpărători.

La achiziția acestei piese vestimentare mai trebuie să se acorde atenția cuvenită și nasturilor de pe cămașa bărbătească. Culoarea lor trebuie să fie perlată.

Și manșetele în sine la o cămașă de calitate sunt prevăzute de obicei cu nasturi, astfel încât mânecile să nu se deschidă. Asigură-te că butonierele sunt orizontale și sunt cusute manual.

Dimensiunea unei cămăși de înaltă calitate îndeplinește întotdeauna standardele necesare, inclusiv pe acela de a nu face economie de material. Alege un model care să nu fie prea scurt și să nu iasă din pantaloni când te aștepți mai puțin în părțile laterale sau în spate.

Cu puțină răbdare orice bărbat poate găsi cu ușurință un model bun de cămașă care să se potrivește perfect cu restul articolelor vestimentare alături de care va fi purtată în diverse ocazii.

Cămăși bărbați de calitate vei găsi inclusiv online. Gama.ro este un magazin online unde chiar poți comanda comod niște cămăși frumoase pentru tine. Nu ezita să vizitezi site-ul lor!

Cele mai citite articole