Ce sunt cristalele Swarovski si de ce sunt atat de apreciate in lume?

Numeroase bijuterii Swarovski sunt prezente la gatul, la urechile sau pe mainile femeilor din intreaga lume. Acestea castiga din ce in ce mai mult aprecierea iubitorilor de bijuterii si totul datorita cristalelor foarte bine realizate, care au o reflexie perfecta.

Ce sunt cristalele Swarovski?

Sunt cristale artificiale, realizate dintr-o sticla cu continut bogat de plumb care le garanteaza o stralucire argintie, foarte asemanatoare cu stralucirea unei pietre pretioase. Singura diferenta dintre cristalele Swarovski si o piatra pretioasa este pretul, care este considerabil mai mic in cazul cristalelor.

Produse in Austria, aceste cristale au o taietura specifica, asemanatoare diamantelor si isi gasesc cu usurinta locul pe orice bijutertie.

Istoria Swarovski incepe in 1862, odata cu nasterea lui Daniel Swarovski. Acesta a crescut intr-o gospodarie in care se prelucra sticla si cristal, ceea ce i-a oferit o multime de informatii despre frumoasele bucatele de sticla. La varsta de 30 de ani, Daniel a patentat o masina care crea cristale perfecte, fara defectele generate de prelucrarea manuala.  Nu a durat mult pana cand inventia lui Swarovski sa fie preluata de bijutieri din intreaga lume, de designeri de interior sau de creatori de moda, iar numele sau sa devina cunoscut pe tot mapamondul.

Cele mai citite articole

Astazi, compania austriaca reuseste sa vanda cristale in toata lumea si sa detina unitati de productie in nu mai putin de 18 tari. Cifra de afaceri creste de la an la an, ajungand la 3.5 miliarde de euro in 2018.

Dat fiind faptul ca aceasta companie a cunoscut o crestere constanta de-a lungul timpului, are toate sansele sa creasca in continuare, iar cristalele sale sa devina din ce in ce mai cunoscute.

De ce sunt atat de apreciate cristalele Swarovski?

In primul rand pentru ca sunt considerate a fi cele mai bine finisate cristale din lume. Caracteristicile lor sunt cat se poate de convingatoare pentru toti iubitorii de bijuterii:

  • Sunt perfect uniforme. Fiecare cristal obtinut in fabrica din Austria este identic, fara nicio eroare de prelucrare;
  • Au o suprafata lucioasa si uniforma, fara zgarieturi;
  • In interior nu exista nicio bula de aer, ceea ce garanteaza o stralucire deosebita;
  • Exista un singur punct de convergenta al tuturor fetelor, ceea ce face cristalele Swarovski sa fie foarte asemanatoare diamantelor;
  • Bijuteriile pe care se regasesc aceste cristale arata foarte bine, potrivindu-se aproape oricarui outfit elegant.

Cum deosebesti un cristal Swarovski de un fals?

Exista mai multe metode princ are poti descoperi daca cristalul pe care vrei sa il cumperi este unul original:

  • Acesta trebuie sa aiba o forma perfect echilibrata, cu toate fetele identice;
  • Nu trebuie sa aiba absolut niciun defect;
  • Rerflexia luminii trebuie sa fie identica pe orice parte a cristalului;
  • Stralucirea cristalului trebuie sa fie una foarte mare. Spre deosebire de alte cristale, cristalele Swarovski stralucesc foarte puternic.

Cele mai citite articole