Cerceii personalizati din aur. Recomandari practice

Iti doresti o pereche de cercei unicat? Nu vrei cercei de serie pe care sa ii vezi si la colege, prietene sau la alte femei cu care te intalnesti? Daca te regasesti in descrierea noastra, atunci ai ajuns in locul potrivit.

Citeste mai jos cum iti poti face o pereche de cercei personalizati din aur, apeland la bijutierii IONA Jewelry.

3 recomandari practice care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie.

Cum alegi cea mai buna varianta pentru:

 1. Cercei personalizati din aur pe lobul urechii
 2. Cercei lungi din aur
 3. Cerceii personalizati din aur cu sistem de prindere tip tortita
 1. Recomandari pentru cercei personalizati din aur pe lobul urechii

Daca te-ai gandit sa-ti faci o pereche de cercei pe lobul urechii, recomandarea noastra este sa pornesti de la o forma plata, fara colturi, in asa fel incat sa nu se agate in par si sa ii pierzi.

Cele mai practice forme sunt cele rotunde sau ovale, cu design decupat sau gravat. Desigur, poti sa ai montate pietre pretioase, fie la nivel cu cercelul, fie cu picioruse cat mai mici care sa nu agate.

Dimensiuni recomandate: pentru cerceii pe lobul urechii poti sa pornesti de la 0,8 cm si pana la 1,2-1,3 cm. Cerceii care depasesc aceasta inaltime vin peste cartilajul urechii, fiind practic imposibil de purtat. Evident conteaza cum este pozitionata gaura din lobul urechii (mai sus / mai jos) si daca exista asimetrii intre cei doi lobi.

Sistemul de prindere: pentru cerceii pe lobul urechii se recomanda prinderea cu tija si fluturas. Nu te gandi ca-i pierzi, la IONA tijele sunt crestate si opresc caderea cerceilor.

Cele mai citite articole

Greutate: legea gravitatiei se aplica pentru orice obiect sau corp! Cu cat sunt mai grei cerceii, cu atat exista riscul sa iti deformeze sau sa-ti inroseasca lobul urechii. Alege o pereche de cercei rezistenti, dar usori.

Avantaj cercei pe lobul urechii: pentru ca acopera lobul, mascheaza orice deformari ale acestuia sau mici imperfectiuni pe care tu le stii?.

 1. Recomandari pentru cercei lungi din aur

La cerceii lungi, poti opta pentru un design absolut spectaculos. Optiunile de personalizare sunt aproape nelimitate.

Singurele aspecte la care trebuie sa fii atenta atunci cand iti alegi modelul de cercei sunt:

 • Flexibilitatea. Cerceii lungi nu trebuie sa fie rigizi, altfel se vor rupe in timp. Asa ca trebuie sa aiba un lantisor sau o tija flexibila, care sa se miste natural o data cu tine.
 • Greutatea. Din nou, cu cat sunt mai grei cerceii, cu atat te vor incomoda la purtare. 
 1. Recomandari pentru cercei personalizati din aur cu sistem de prindere tip tortita

Cerceii cu sisteme de prindere tip tortita, Lever Back sau Latch Back se realizeaza prin turnare, dupa o matrita pe care o facem pentru tine. In urma acestui proces de turnare in aur, la temperaturi foarte inalte, rezulta o pereche de cercei mai grei.

Asa ca recomandarile noastre sunt urmatoarele:

 • Nu iti face cercei foarte mari ca sa nu te doara urechile la purtare. Inaltimea recomandata este de regula de 1,2 – 1,5 cm
 • Nu alege un design plin, masiv. Nu pune si mai multa presiune pe lobul urechii, care oricum este fin si sensibil
 • Marimea conteaza!;) Ai grija ca sistemul de prindere sa fie proportional cu modelul din fata al cercelului. Trebuie sa-ti masori distanta dintre partea de jos a lobului urechii si gaura, in asa fel incat cercelul sa se inchida fara sa-ti stranga lobul. 

Speram sa te ajute informatiile furnizate si sa faci cea mai buna alegere.

Cerceii personalizati din aur ii ai pentru toata viata! #makegoldcoolagain #iona #iona_jewelry 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 sfaturi practice pentru constructia peretilor despartitori

Articolul Urmator

Cum să te bucuri mai mult timp de un ionizator de apă

Cele mai populare