Cele mai utile echipamente HORECA pentru un restaurant modern

O dată cu apariţia soluţiilor de finanţare subvenţionate de stat şi de UE, din ce în ce mai mulţi antreprenori îşi îndreaptă atenţia către afacerile de tip HoReCa, îndeosebi afaceri de tip restaurante. De la bun început, este important de reţinut faptul că un restaurant bine echipat, bine pus la punct, care este bine întreţinut şi dispune de echipamente HoReCa de la Conti Grup moderne reprezintă o investiţie foarte bună, dar complexă pe termen lung.

Principalele zone de echipamente HoReCa în bucătăria restaurantelor

Cele mai citite articole

Pentru a facilita o experienţa plăcută în bucătărie, atât pentru staff cât şi pentru client, este necesar să se acorde o atenţie sporită în ceea ce priveşte dotarea cu echipamente HoReCa nevoilor de business. Bucătăriile tipice ale restaurantelor sunt compuse din staţii de lucru multiple, alese în funcţie de bugetul şi spaţiul disponibil.

  • În zona blocului termic se vor afla o gamă variată de utilaje ale căror proprietăţi variază de la o unitate la alta. Aici sunt maşini de gătit profesionale, grătare, friteuze, iar factorul cheie în zona blocului termic este susţinut de optimizarea consumului şi spaţiul dedicat managementului locaţiei.
  • În zona cuptoarelor, inima bucătăriilor restaurantelor, echipamentele HoReCa trebuie să fie eficiente şi să dea randament. Echipamentele din bucătăriile profesionale pot fi uneori greu de operat, îndeosebi atunci când sunt foarte vechi sau când personalul nu are suficiente cunoştinţe încât să le opereze în mod corespunzător. Din fericire, noile modele de cuptoare HoReCa sunt foarte simple din punct de vedere al programării şi nu este necesară o pregătire avansată pentru a lucra cu acestea. În funcţie de specificul restaurantului, pot fi cuptoare cu gătire rapidă, cuptoare gastronomice, pentru pizza, covrigi sau cuptoare de panificaţie.
  • În zona echipamentelor de refrigerare sunt prezente dulapuri frigorifice, de congelare, saladette, mese şi lăzi frigorifice, lăzi de congelare, vitrine şi camere frigorifice. Pentru a fi siguri că în bucătăria restaurantului există un sistem de refrigerare eficient din punct de vedere al randamentului şi al optimizării consumului de energie, este esenţială abordarea problemei din punct de vedere al proiectării locaţiei pentru că toate echipamentele HoReCa de acest gen să fie incluse într-un ansamblu omogen.
  • În zona de spălare a veselei, un aspect foarte important îl joacă maşinile de spălat vase, spălătoarele, modulele de intrare şi ieşire a vaselor şi modulele de prespălare. Aceste utilaje sunt importante în orice restaurant şi asigură un grad sporit de optimizare operaţională a bucătăriei, generând o reutilizare utilă a staff-ului în alte scopuri benefice locaţiei.

Concret, utilizarea echipamentelor HoReCa potrivite într-un restaurant este foarte importantă pentru bunul mers al afacerii. Aceste echipamente acoperă totul, inclusiv cuptoare comerciale, mese de lucru, maşini de gheaţă, maşini de spălat vasele, echipamente frigorifice, care oferă eficienţă maximă la un nivel superior în operarea comenzilor multiple pe un meniu foarte elaborat sau pentru restaurantele care găzduiesc evenimente planificate.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Tinute sport pentru fashioniste: 5 idei la moda

Articolul Urmator

Ce cadouri florale oferim cu ocazia evenimentelor corporate?

Cele mai populare