Ce buchet de mireasă să alegi potrivit tendințelor anului 2021

Anul 2021 aduce în prim plan un subiect care în anul precedent nu prea a putut fi discutat pentru că nu era imposibil de pus în practică, și anume nunta. Foarte multe cupluri și-au amânat nunta pentru anul acesta, așadar, odată cu venirea primăverii încep să aibă loc cununiile. Ei bine, o nuntă presupune urmarea câtorva pași în pregătirea ei, iar printre aceștia se numeră și alegerea buchetului de mireasă. Există un buchet potrivit pentru fiecare mireasă ce se va potrivi perfect atât cu rochia, cât și  cu makeup-ul ori tematica. Despre ele vom vorbi și noi astăzi, așa că citește acest articol până la final pentru a putea face o alegere care să nu-ți dea bătăi de cap.

Alegerea buchetului de mireasă

În alegerea buchetului de mireasă trebuie, în primul rând, să ții cont de preferințele tale. Niciun trend sau o tendință actuală nu va putea schimba părerea despre buchetul de flori pe care tu ți-l dorești. Florile din care buchetul este compus reflectă dorințele și sentimentele miresei și sunt la fel de importante precum alegerea rochiei de mireasă. Cu toate astea, buchetul de mireasă trebuie să se potrivească și să creeze o imagine de ansamblu unică și perfectă. Tocmai de aceea, designul lui trebuie să fie în acord cu silueta miresei, culoarea rochiei și anotimpul în care are loc evenimentul.

Tipuri de buchete de mireasă

Buchetele de mireasă sunt realizate cu ajutorul unor diferite tehnici alese de specialiștii florali. De asemenea, buchetul de flori nu trebuie să fie un accesoriu incomod și greu de ținut. Așadar, alegerea unui anumit tip de buchet de mireasă va influența dimensiunea buchetului, florile alese și prețul. Pentru a fi cât mai expliciți, iată care sunt principalele tipuri de buchete de mireasă:

Buchetul deschis sau nosegay – este un buchet voluminos, compus din flori diferite și se poartă la înălțimea șoldurilor. Acest gen de buchet este potrivit pentru o rochie de mireasă nu foarte lungă și nu foarte voluminoasă, preferabil pentru o mireasă înaltă.

Cele mai citite articole

Buchetul rotund și compact  sau buchetul round sau pomander – este un tip de buchet de mireasa mai mic, compact, rotund și se potrivește unei rochii de mireasă simple sau scurte, dar și oricărei siluete.

Buchetul de mireasă tip cascadă –  este un buchet de dimensiuni mari, ce are în componență flori de diferite tipuri. În general, pentru a lucra acest tip de buchet se aleg florile ciorchine, cum sunt orhideele. Stilul acestui buchet este teatral și solemn și se potrivește mireselor înalte. Dacă sunteți scunde și slabe, evitați acest tip de buchet.

Buchetul de mireasă tip lacrimă  sau pageant –  tulpinile florilor folosite (ce pot fi trandafiri, lalele sau cale) nu sunt scurtate. Purtarea unui astfel de buchet presupune o anumită doză de eleganță și grație  în gesturi deoarece se tine pe brat.

Mai mult decât atât, de câțiva ani a luat amploare un alt trend în ceea ce privește ziua nunții. Practic buchetul de mireasă a fost înlocuit de flori in cutii frumos aranjamete și ornamentate. Orice ai alege, ține cont de preferințele tale!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum alegi marimea potrivita cand cumperi incaltaminte online

Articolul Urmator

Cum te ajută termostatul să ai o factură mai mică la gaze?

Cele mai populare