Care sunt avantajele de care ai parte cand folosesti spuma poliuretanica pentru izolare fonica?

Spuma poliuretanica este una dintre preferintele publicului larg cand vine vorba despre materialele folosite pentru izolare fonica. Fie ca este utilizata pentru buna functionare a studiourilor muzicale, unde sunetul trebuie sa fie impecabil, fie ca este folosita in alte tipuri de spatii, unde oamenii isi doresc sa aiba intimitate si sa nu deranjeze vecinii, avantajele alegerii spumei poliuretanice sunt numeroase. Principalele beneficii sunt prezentate in randurile ce urmeaza!

Ajuta la reducerea costurilor pentru utilitati

Pentru inceput, utilizatorii trebuie sa stie despre spuma poliuretanica rigida ca ajuta la reducerea costurilor pentru energie, dar si la reducerea facturilor la utilitati. De exemplu, studii realizate in domeniu in Statele Unite ale Americii au indicat faptul ca 40% din energia din orice casa se pierde din cauza infiltrarii aerului prin usi, ferestre si pereti, pe cand cladirile care sunt izolate cu spuma poliuretanica dau un randament mult mai mare (cu aproximativ 50%) decat imobilele care nu sunt izolate. Mai mult, in comparatie cu produsele folosite pentru izolatii termice sau hidroizolante, spuma poliuretanica actioneaza ca o bariera pentru sunetele produse in aer, iar transferul de sunet intre acoperis, etaj si pereti se diminueaza foarte mult.

Izolatia fonica cu spuma poliuretanica, mai eficienta decat cea cea cu vata minerala sau de sticla

Tot pe lista beneficiilor utilizarii spumei poliuretanice pentru izolatia fonica se numara si faptul ca aceasta este mai eficienta decat vata minerala ori cea de sticla. Spre deosebire de celelalte tipuri de materiale, spuma poliuretanica nu produce condens si nici nu colecteaza umiditate pe termen lung, reducand astfel riscurile de aparitie a mucegaiului.

Spuma poliuretanica, realizata cu ajutorul unei tehnologii moderne

Cele mai citite articole

Spuma poliuretantica este realizata numai prin amestecare, in conditii strict controlate. In timpul procesului de producere a spumei sunt folosite doar 2 ingrediente organice, care ulterior ajuta la obtinerea rezultatelor dorite.

Usor de aplicat

In ceea ce priveste modul de aplicare, acesta este foarte simplu. Cei care vor sa foloseasca spuma poliuretanica nu au nevoie de foarte multe obiecte pentru a o monta, urmand ca apoi, aceasta sa fie lipita perfect. Pe termen lung nu sunt necesare reparatii, pentru ca izolatia este facuta perfect, fara a exista spatii goale, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Rezistenta

Tot pe lista avantajelor folosirii vatei poliuretanice se numara si faptul ca aceasta este extrem de rezistenta, putand fi folosita ani la randul fara a se deteriora. In comparatie cu multe alte tipuri de materiale izolante, vata poliuretanica ajuta la obtinerea unor spatii in care se pot desfasura diferite tipuri de activitati, incepand de la inregistrarea unor piese muzicale de exceptie si pana la organizarea unor petreceri care sa nu deranjeze pe nimeni!

Pentru a alege varianta potrivita de izolare, utilizatorii trebuie sa aiba in vedere toate beneficiile vatei poliuretanice care sunt mentionate in randurile anterioare. In acest fel, ei se vor putea bucura de un mediu foarte placut in care sa isi desfasoare activitatile, fara a deranja pe nimeni!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Poți să-ți construiești o casă frumoasă și dacă ai un buget mai redus

Articolul Urmator

Cea mai potrivita perioada a anului pentru a organiza o nunta

Cele mai populare