Care este scopul unei camere spion?

Camera spion face posibilă asigurarea proprietății sau supravegherea discretă a celor dragi fără a le deranja viața de zi cu zi. Dat fiind că este vorba despre o cameră de supraveghere, și utilizarea  acesteia trebuie făcută în conformitate cu legea.

Ascunsă în obiecte de zi cu zi, camera spion este una dintre cele mai compacte camere care există pe piața camerelor de supraveghere . În virtutea discreției sale de neegalat, aceasta constituie un instrument de supraveghere privilegiat dacă se dorește „a vedea fără a fi văzut”. Cu toate acestea, există reguli de urmat pentru a efectua legal supravegherea invizibilă prin intermediul camerei spion.

În ce configurație este înțelept să fie ales acest tip de cameră? Cum diferă camera spion de alte modele de camere de supraveghere ? Cum poate fi folosită respectându-i pe ceilalți?

Specificul unei camere spion

Spre deosebire de camerele de supraveghere convenționale care sunt vizibile (deși utilizatorul se asigură în general să le poziționeze discret pentru a nu atrage atenția potențialilor infractori), cele mai multe camere spion sunt camere ascunse care asigură discreție totală. Subtil ascunse în obiecte obișnuite de uz casnic:

–   Stilou;

–   Ceas deșteptător;

–   Breloc;

–   Ochelari etc.

Acestea funcționează conform unui principiu simplu: un emițător este plasat în interiorul obiectului în cauză, în timp ce un receptor separat permite să primească de la distanță imaginile filmate de camera de spionaj.

Camerele spion sunt camere miniaturale atât de mici încât nu pot fi văzute cu ușurință. Acestea nu au aspectul camerelor tradiționale, ci îl preiau pe cel al unei camere cu stilou, a unui ceas cu cameră, a unui ceas cu alarmă sau a unui alt obiect care nu poate fi identificat imediat ca o cameră de supraveghere.

Acest lucru nu înseamnă că aceste dispozitive nu sunt capabile să furnizeze imagini de înaltă calitate. Anumite modele de camere spion au într-adevăr o rezoluție Full HD care face posibilă filmarea imaginilor de o calitate excelentă. Faptul că sunt micro-camere nu le împiedică să fie echipate cu un video recorder, un microSD, o viziune de noapte sau chiar să facă fotografii.

Există, de fapt, multe modele de camere de spionaj, de la gadgeturi la camere de supraveghere foarte sofisticate, care pot înregistra videoclipuri și realiza fotografii. Cheia este să se cunoască foarte bine în ce scop este nevoie de utilizarea unei astfel de camere.

Avantaje și dezavantaje ale camerei spion

–   Camera de spionaj are mai presus de toate avantajul discreției. Ușoară, compactă și ușor de utilizat, aceasta poate fi folosită în diverse contexte. De exemplu, poate fi aleasă o cameră de spionaj pentru a înregistra întâlniri de lucru, pentru a filma spectacole sportive, pentru a urmări copiii sau pentru ca cineva să se asigure de bunăstarea unei persoane în vârstă.

–   Camera de spionaj nu are neapărat un rol de supraveghere video, ci aceasta poate fi folosită pentru uz personal. Calificativul său de „spion” este înșelător: camera de spionaj nu intră în mod necesar într-un proces de spionaj; poate avea, de asemenea, un rol protector, de exemplu atunci când este folosit pentru a urmări o rudă în vârstă atunci când este singură sau pentru a supraveghea copiii în perioade definite.

Cu toate acestea, nu sunt recomandate modelele de camere spion low-end. Deși au prețuri atractive, în general oferă imagini de calitate scăzută și capacități de stocare foarte limitate; nu oferă viziune nocturnă sau un obiectiv cu unghi larg capabil să obțină utilitate reală. De fapt, acestea sunt gadget-uri fără prea mult interes pentru siguranță sau pentru uz personal.

Articolul Anterior

4 aspecte care influenţează cat consuma centrala termica

Articolul Urmator

Tipuri de încălzire electrică şi eficientă fiecărui dispozitiv în parte

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *