4 aspecte care influenţează cat consuma centrala termica

Daca te gandesti sa iti achizitionezi o centrala termica, atunci ar trebui sa ai in vedere mai inainte de orice nivelul consumurilor raportate mai ales la perioadele de iarna. Nu toate centralele termice inregistreaza consumuri mari, iar in unele cazuri se poate intampla ca aceste consumuri sa fie dependente de anumite conditii. Iti prezentam asadar cateva aspecte care influenteaza nivelul de consum al centralei termice, pe care ar trebui sa le stii. 

1.Tipul centralei termice iti poate oferi nivelul de consum estimativ

Majoritatea persoanelor opteaza cel mai frecvent pe centrale termice pe gaz, mai ales in zonele unde bransamentele sunt deja realizate. In cea mai mare parte, centralele pe gaz ofera un consum redus si prin urmare si costuri destul de reduse, insa acest aspect este de fapt o variabila nu o certitudine. Pe de alta parte consumurile s-ar putea sa ti se para mai mici daca alegi o centrala pe peleti sau pe lemne, in functie de cheltuielile directe pe care le ai de acoperit ulterior. Orice ai alege insa este bine sa stii ca poti gasi centrale termice intrand pe site-ul Mathaus.ro, iar acolo vei putea face o delimitare clara a specificatiilor astfel incat sa poti alege ceea ce ti se potriveste cel mai bine.

2.Temperaturile foarte scazute afecteaza consumurile

Poate ca ai observat in cazul sistemului centralizat de incalzire ca atunci cand e mai frig afara, intretinerea te costa mai mult. Este lesne de inteles de ce se intampla aceste lucru. Atunci cand este mai frig, este nevoie de o suplimentare a materialului de incalzire folosit, drept pentru care si consumurile vor fi mai mari. Extrapoland, si costurile vor fi in directa concordanta cu consumurile, iar din acest motiv trebuie sa urmaresti foarte bine eficienta termica a fiecarui tip de produs in parte. 

3.Gradul de noutate al centralei termice afecteaza consumurile

Cele mai citite articole

Atunci cand cumperi o centrala termica noua, vei vedea ca aceasta reuseste sa consume mai putin decat o centrala termica veche. Acest lucru se datoreaza faptului ca centralele noi, moderne, au implementate tehnologii de economisire si de reducere a emisiilor, fiind cu mult mai bune decat oricare dintre centralele vechi. Din acest motiv, ar fi indicat sa alegi modele noi de centrale termice si sa le analizezi capacitatea de consum, dar si tehnologiile de inalta clasa care le pozitioneaza pe locuri primare din acest punct de vedere. 

4. Lipsa limitarii la nivel de utilizare a centralei termice

Variatoarele si termostatele reprezinta o solutie foarte buna de limitare a consumurilor. Unele termostate iti ofera posibilitatea de a seta intervale de lucru pentru centrala, cum ar fi delimitarea zilelor saptamanii dar si a unui orar zilnic. Poti astfel sa programezi centrala sa porneasca doar de luni pana vineri, de la ora 8 dimineata pana la ora 20, pentru ca mai apoi, daca in biroul tau nu mai este nimeni prezent, centrala sa nu continue incalzirea. Acest lucru se va vedea si in consumuri, deoarece centrala nu se va opri propriu zis din functionare, ci doar va intra pe un mod sustenabil de consum, mult mai mic decat cel uzual, care acopera nevoile din timpul utilizarii. 

Poti de asemenea sa setezi oprirea incalzirii pe perioada concediului sau atunci cand esti plecat mai multe zile sau poti porni centrala, cu ajutorul legaturii cu smartphone-ul chiar inainte de a ajunge acasa pentru a te putea bucura de tot confortul. 

Centralele termice se aleg in urma unei analize corecte si concrete, deoarece sunt produse destul de scumpe, adevarate investitii pe care trebuie sa le privesti ca pe un beneficiu adus la nivel de confort. Cere asadar sfatul specialistilor sau creaza-ti propriul model de alegere, astfel incat aceasta investitie sa fie cea mai buna si cea mai potrivita pentru nevoile tale. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

5 lucruri care merită știute despre Albert Einstein

Articolul Urmator

Care este scopul unei camere spion?

Cele mai populare