Când ar trebui o firmă să apeleze la factoring?

Atunci când proprietarii de firme încearcă să obțină fonduri pentru a-și finanța operațiunile de afaceri, prima alegere este adesea un împrumut destinat întreprinderilor mici sau o linie de credit. Dar dacă nu puteți obține aprobarea pentru un împrumut sau nu doriți să împrumutați bani în acest moment, există alte câteva opțiuni de finanțare pentru a vă ajuta firma să obțină rapid numerar.

Una dintre formele de finanțare „fără împrumut” a întreprinderilor mici este factoringul, cunoscut și sub numele de finanțare a creanțelor. Factoringul poate fi o opțiune viabilă pentru ca afacerea dvs. să obțină numerar atunci când aveți cel mai mult nevoie.

Factoringul este un tip unic de servicii financiare care acordă în avans numerar, cu ajutorul căruia firmele pot obține bani tranzacționând către o companie de factoring facturile neîncasate. În contul acestor creanțe (facturi), compania de factoring încasează banii de la clienții dumneavoastră. 

Grație factoringului, în loc să fiți plătit direct de clienții dvs. așa cum s-ar întâmpla în mod obișnuit, firma dvs. este de acord să cedeze creanțele neplătite către o firmă terță care vă furnizează numerar în avans. Pentru acest numerar, vi se percepe un anumit procent din valoarea totală a facturilor restante.

De ce să utilizați factoringul?

Există câteva motive pentru care firmele au nevoie de factoring. Iată câteva dintre ele:

Îmbunătățiți fluxul de numerar de la clienții cu plată lentă

Cele mai citite articole

Una dintre cele mai frecvente motive pentru care firmele apelează la factoring este pentru a-și îmbunătăți fluxul de numerar afectat de clienții cu plată lentă. Plățile lente pot crea probleme persistente de numerar pentru o firmă. Aceste probleme se pot agrava, împiedicând dezvoltarea firmei.

Factoringul oferă firmelor fonduri imediate pentru facturile lor. Această finanțare elimină problema fluxului de numerar și oferă lichidități pentru a face față salariilor și a acoperi alte cheltuieli.

Firmele noi, start-up-urile sau companiile mici

Indiferent de dimensiunea firmei dvs., problemele legate de fluxurile de numerar vă pot afecta. Cu toate acestea, firmele mai mici și cele noi nu au la îndemână opțiunile tradiționale disponibile companiilor mai mari. 

Factoringul poate fi o alternativă excelentă. Principalul criteriu pentru a putea beneficia de factoring este calitatea creditului clienților dvs. Companiile noi sau mici, cu clienți serioși, pot fi foarte ușor eligibile pentru factoring.

Situații financiare delicate

A beneficia de o finanțare în timp ce încercați să salvați o companie care are probleme este o mare provocare pentru un manager. Situațiile financiare ale firmei, de multe ori, nu arată suficient de bine pentru a obține finanțare de la bancă. Și totuși, acestea sunt momentele în care o firmă are cea mai mare nevoie de finanțare.

Scontarea facturilor poate ajuta firmele care au nevoie de o schimbare urgentă pentru a supraviețui. Oferă o gură de oxigen prin fluxul de numerar care permite firmei să își revină și să redevină profitabilă.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Analiza cuvintelor cheie – o sarcină ce revine agenţiei de marketing online

Articolul Urmator

Când şi de ce poţi cere ajutorul unui arhitect?

Cele mai populare