Bulgaria – vacanța de vară perfectă cu extra avantaje la super prețuri!

Țara vecină de la sud, Bulgaria, a cunoscut una dintre cele mai rapide ascensiuni pe piața ofertelor turistice pentru litoralul Marii Negre. Grație investițiilor masive și adaptării condițiilor de cazare oferite turiștilor proveniți din Europa de Vest, românii se pot bucura și ei de cele mai bune variante de relaxare, cu extra beneficii, la cele mai accesibile prețuri din zonă. Mai mult decât atât, Bulgaria nu înseamnă doar plajă, mare, soare și condiții ideale de relaxare, ci oferă și multe alte avantaje, despre care îți vom vorbi în cele ce urmează.

Varietate de opțiuni de cazare

Litoralul bulgăresc este întins (378 kilometri), începând din partea nordică, acolo unde plajele cu golfuri sălbatice ale stațiunii Rusalka îi atrag pe turiștii dornici să încerce sporturi nautice extreme și până în partea de sud, la Sinemorets, unde natura este atât de aproape de plajă. Printre numeroasele opțiuni de distracție se numără cele dedicate familiei – cazare Albena all inclusive – și adulților – Riviera, Nessebar, Golden Sands, Sunny Beach sau Riviera.

Obiective turistice istorice și culturale

Pentru cei care caută ceva mai mult decât relaxare și distracție, unele dintre cele mai interesante destinații istorice și culturale ale Bulgariei se găsesc în zona litoralului. Nessebar este unul dintre orașele ce fac parte din patrimoniul Unesco, în timp ce Varna este un loc în care istoria este la ea acasă.

Aici pot fi vizitate termele române, Muzeul de Arheologie (unde se găsesc comori excavate din necropola ce datează din mileniul al V-lea î. Hr.– aici este cea mai veche formă de aur procesată vreodată la nivel global) și Catedrala construită în 1886. Nu trebuie uitat nici Balcic, un oraș încântător în care Grădina Botanică și castelul reginei Maria se numără printre principalele obiective turistice.

Cele mai citite articole

Atracții distractive pentru orice turist

Sunny Beach își așteaptă turiștii și cu alte distracții în afara celor cunoscute, printre acestea numărându-se spectacolele susținute de cântăreți cunoscuți. Sozopol este una dintre stațiunile în care cei care se află în căutarea unor suveniruri autentice se pot bucura de cele mai spectaculoase creații. În fiecare stațiune de pe litoralul bulgăresc, turiștii se pot delecta cu o gamă variată de sporturi (atât clasice, cât și nautice), pentru că sportul și mișcarea sunt promovate masiv în rândul turiștilor.

Natura este mereu aproape

Pasionații de natură se vor bucura de flora și fauna acestei zone a Bulgariei, mai ales că această țară se situează pe ruta Via Pontica (traseul de migrație al păsărilor călătoare). La Rusalka aceștia pot admira Golul Păsărilor, la Albena se pot delecta cu frumusețile naturii în rezervația Baltata, iar la Nisipurile de Aur au la dispoziție Parcul Național. Cei care vor să aibă parte de tratamente speciale de tip spa în condiții de lux se pot orienta către stațiunile Sf. Constantin și Elena, Pomorie și Riviera.

Bulgaria reușește să surprindă orice turist, indiferent de unde vine, iar românii deja s-au familiarizat cu serviciile de calitate oferite de numeroasele stațiuni de pe litoralul bulgăresc.

Sursă: Vita Park Albena

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Social Media Marketing – ce este si ce beneficii are

Articolul Urmator

Cazare Mamaia – unde o găsești pe cea mai bună?

Cele mai populare