Avantajele unui salon canin

Îngrijirea câinelui este esențială pentru bunăstarea și sănătatea acestuia. Acesta include multe tratamente diferite, pe care un stăpân le poate alege să le efectueze singur, dar pe care le poate încredința și îngrijirii bune a unui profesionist dintr-un salon canin Timișoara, fie din lipsă de timp, material sau chiar de experiență.

Care sunt avantajele ca să duci câinele la un salon canin?

Dacă este posibil, cel mai bine este să-ți încredințezi animalul de companie din când în când unui salon canin din Timișoara.

Într-adevăr, un profesionist are echipamentele, tehnicile și experiența care fac totul mai ușor, mai rapid și mai sigur decât o dacă o face stăpânul câinelui în propria locuință. Proprietarii nu au întotdeauna timpul, echipamentul și/sau cunoștințele necesare pentru a oferi o toaletă  completă câinelui. De fapt, ca să faci baie sau să-i tunzi părul unui câine poate deveni rapid foarte complicat pentru cei care nu știu cum să o facă.

Expertiza îngrijitorului profesionist îi permite, de asemenea, în timpul periajului și spălării, să repereze mici paraziți pe câine (purici, căpușe etc.), probleme ale pielii și chiar tumori canceroase care pot trece neobservate de ochii neinițiați.

Cele mai citite articole

În plus, vizita la un specialist în îngrijire este „obligatorie” pentru orice stăpân care dorește să-și prezinte câinele la o expoziție de câini sau să i se recunoască pedigree-ul câinelui pentru înregistrare în Cartea originilor feline. Câinele trebuie într-adevăr îngrijit conform standardului rasei, iar îngrijirea îl va ajuta în același timp.

Cu toate acestea, proprietarul unui câine trebuie să fie bine conștient de faptul că, chiar dacă s-ar duce în fiecare săptămână la salonul canin, ședințele cu un îngrijitor profesionist nu pot înlocui întreținerea de rutină a câinilor. Astfel, descâlcirea părului câinelui, spălarea dinților și menținerea urechilor curate trebuie efectuate cel puțin o dată pe săptămână. Unele rase predispuse la probleme oculare necesită, de asemenea, îngrijire regulată a ochilor, iar starea lăbuțelor trebuie verificată după fiecare plimbare a câinilor.

În cele din urmă, intervenția unui îngrijitor profesionist nu poate decât să dispenseze stăpânul de tăierea unghiilor câinelui, oferindu-i o baie și făcându-i o nouă tunsoare, care sunt de cele mai multe ori îngrijiri ocazionale, necesitând în plus o anumită măiestrie.

Cum alege un îngrijitor bun pentru câini?

Abilitățile și profesionalismul îngrijitorului determină bunăstarea câinelui și calitatea serviciului. Un bun îngrijitor de câini este un profesionist cu multe calități: atenție la detalii, ascultare, răbdare, blândețe, empatie, know-how etc. Are capacitatea de a efectua o îngrijire precisă și eficientă oferind în același timp animalului un timp plăcut.

Din păcate, există și personal care, din pripă, lipsă de rigoare, lipsă de experiență sau chiar lipsă de cunoștințe despre psihologia canină, se comportă în mod necorespunzător. De exemplu, folosesc forța, strigătele sau chiar pedeapsa fizică a câinelui atunci când dau peste un animal temător sau recalcitrant. Astfel de practici nu pot decât să traumatizeze animalul, ceea ce ar face și următoarele sesiuni de îngrijire mai complicate, fie pentru acest profesionist, fie pentru altul. Astfel de practici trebuie, prin urmare, să fie interzise în mod evident.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum te poate ajuta online-ul sa cumperi cele mai bune rechizite scolare?

Articolul Urmator

Cumpără suc de aronia la prețuri avantajoase

Cele mai populare