Avantajele şi dezavantajele caselor pe structură metalică

Domeniul imobiliar este unul foarte dinamic şi aflat într-o continuă dezvoltare, prin urmare şi metodele sau materialele de construcţie au evoluat, s-au schimbat sau au revenit la origini. De asemenea, acestea ţin şi de un trend existent pe piaţă la un moment dat.

Prin urmare, construcţiile de case pe structură metalică au cunoscut un avânt foarte mare încă de câţiva ani în urma deoarece au avantajul preţului, dar şi al timpului, o astfel de construcţie fiind realizată într-un timp mult mai scurt decât o construcţie realizată printr-o metodă clasică. Cu toate acestea, acest tip de construcţii au şi o serie de dezavantaje. 

Avantajele caselor pe structură metalică 

Orice activitate, produs şi construcţie are o serie de avantaje şi de dezavantaje. Însă este important ca atunci când se doreşte alegerea unei metode de construcţie a unei case să se pună în balanţă cele două aspecte, astfel încât alegerea va fi mai uşor de făcut.

Astfel că, un prim avantaj al construcţiilor pe structură metalică este faptul că este cel mai uşor tip de construcţie, chiar cu 60% mai uşor decât cea pe lemn. În plus, acestea au avantajul de a nu fi afectate de mucegai sau rozătoare şi nici nu contribuie la extinderea focului în cazul unui incendiu. Prin urmare, nu este necesară aplicarea unor substanţe de tratament speciale, ca în alte cazuri, acestea fiind protejate împotriva coroziunii de stratul superior de zinc al structurilor de oţel, obţinut prin galvanizare.

În plus, datorită greutăţii mai mici, structura fundaţiei nu este foarte costisitoare, iar construcţia rezista mai bine în cazul unui cutremur. Totodată, grosimea pereţilor este mai redusă decât în alte cazuri, astfel că raportul dintre aria construită şi cea utilă este foarte avantajoasă.

În general, costurile cu o construcţie pe structură metalică sunt mai mici decât cele ale construcţiilor clasice, timpul de ridicare al acestora fiind mult mai scurt datorită elementelor structurii, care sunt prefabricate. 

Dezavantajele construcţiilor pe structura metalică 

Comparativ cu numeroasele avantaje, dezavantajele caselor construite pe structură metalică sunt mult mai puţine. Printre acestea se regăseşte faptul că din cauza pereţilor subţiri, este nevoie aplicarea unui strat suplimentar fonoizolator, pentru a obţine o izolare fonică eficienta.

În plus, este important să se acorde o atenţie deosebită stratului de izolare termică deoarece construcţia este una rece şi astfel se poate asigura un climat plăcut şi cald la interior.

Totodată, există mai multe păreri în ceea ce priveşte apariţia zgomotelor produse de comprimările şi dilatările repetate, determinate de sensibilitatea metalului la căldură, uneori ducând chiar la fisurarea acestuia, conform unor cunoscători. În schimb, producătorii şi specialiştii acestui sector neagă aceste afirmaţii, argumentând că structurile sunt prevăzute cu rosturi de dilatare.

La fel este şi în cazul preţului construcţiilor pe structură metalică, despre care unele voci susţin că este mai mare decât în cazul construcţiilor clasice, dar şi voci care infirmă acest lucru. Totuşi, trebuie ţinut cont că preţul unei astfel de construcţii diferă de la un producător la altul, importantă fiind calitatea rezultatului final.  

Articolul Anterior

Cele mai importante avantaje ale implantului dentar

Articolul Urmator

Instalarea unei bariere automate de parcare în parcarea blocului rezolva conflictele între vecini

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *