Albirea dentară: 5 beneficii

Chiar dacă nu ai de-a face cu probleme dentare majore, care să îți afecteze funcționalitatea danturii, există în continuare posibilitatea de a nu fi mulțumit de aspectul acesteia. Dinții pot căpăta o nuanță ușor inestetică dar, din fericire, aceasta poate fi corectată cu ajutorul albirii dentare.

Cauzele îngălbenirii dinților sunt variate. Acestea includ atât factori pe care îi putem controla, precum consumul anumitor alimente care pătează, fumatul, anumite medicamente sau igiena precară a cavității bucale, cât și factori mai greu de controlat, precum înaintarea în vârstă. Însă, albirea dentară poate fi rezolvarea într-o astfel de situație.

Care sunt soluțiile de albire dentară la care poți apela?

Există mai multe modalități prin care poți obține din nou o dantură strălucitoare. Poți apela la o metodă pe care o poți realiza chiar tu acasă. Aceasta constă în folosirea unor gutiere, în care va trebui să aplici un gel de albire și apoi să le aplici pe dinți pentru o anumită perioadă.

Însă, pentru rezultate mai rapide și mai impresionante, medicii stomatologi pot recomanda albirea profesională, care se realizează la cabinet. Aceasta presupune utilizarea unei tehnologii avansate pentru un zâmbet ca nou. De exemplu, tratamentul de albire dentară cu laser Biolase Epic X asigură albirea dinților cu 4-6 nuanțe într-o singură ședință.

Beneficiile albirii dentare

Dacă și tu ești nemulțumit de culoarea dinților tăi, iată de ce ar merita să apelezi la albirea dentară.

1. Îmbunătățește aspectul dinților

Desigur, principalul avantaj al acestei proceduri este partea estetică. Dinții devin vizibil mai albi, iar zâmbetul capătă un aspect mult mai plăcut și mai strălucitor. Chiar și după o singură ședință, vei observa rezultatele mai mult decât mulțumitoare.

2. Curăță petele de pe dinți

Așa cum am menționat mai sus, consumul anumitor alimente sau anumite obiceiuri nesănătoase pot duce la pătarea dinților. Aceste pete pot fi dificil de îndepărtat, însă albirea dentară oferă soluția la o astfel de problemă.

3. Redă încrederea de sine

Atunci când nu ești mulțumit de nuanța dinților tăi, tinzi să nu mai fii la fel de încrezător în felul în care arăți și poți ajunge chiar să îți ascunzi dantura atunci când zâmbești. Însă, recăpătarea culorii albe și a aspectului plăcut al dinților te va ajuta să renunți la complexe și să vrei să îți arăți din nou dantura, fără să îți faci griji că oamenii te vor judeca.

4. Ajută la îmbunătățirea sănătății dinților

Dinții ușor îngălbeniți nu înseamnă în mod automat că nu sunt sănătoși. Cum te poate ajuta albirea dentară să ai o dantură mai sănătoasă? În primul rând, astfel poți afla dacă suferi de vreo problemă de care poate nu erai conștient. Pentru a putea urma orice procedură de estetică dentară, va trebui să ai o dantură complet sănătoasă.

Așadar, medicul stomatolog va efectua un control și va recomanda orice tratament necesar pentru a nu exista infecții, carii sau orice alte afecțiuni dentare înainte de a începe procedura de albire. Astfel, nu vei avea doar dinții mai albi, ci și mai sănătoși.

5. Poți realiza procedura chiar și la tine acasă

Nu este obligatoriu să apelezi la albirea profesională. În funcție de rezultatul dorit și de starea dinților tăi, medicul poate recomanda și albirea la domiciliu, realizată cu ajutorul gutierelor și a gelului special. Așadar, poți avea dinți mai frumoși fără să fie nevoie de proceduri complexe.

Albirea dentară este o procedură de estetică dentară ce te poate ajuta să scapi de petele galbene de pe dinți și să obții un zâmbet de invidiat. Dacă vrei și tu să îți reinventezi dantura fără să urmezi proceduri mult prea complicate, discută cu medicul tău stomatolog despre ce tehnici de albire ți se potrivesc.

Articolul Anterior

3 produse care îţi permite să aduci o pată de culoare look-ului sobru de toamnă

Articolul Urmator

Cum se poate trata apa in mod corespunzator cu ajutorul unui deferizator?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *