Cine e marea favorită la titlu în La Liga sezonul viitor?

Suntem aproape de debutul unui nou sezon din La Liga și ne putem aștepta la o nouă stagiune cu adevărat memorabilă. Cele mai mari superstaruri din fotbal se vor lupta pentru marele premiu, titlul de campioană a Spaniei. În aceste condiții, ne putem aștepta la o bătălie aprigă, dar este Real Madrid capabilă să își apere titlul după ce au ratat cea mai importantă țintă de pe piața transferurilor, pe Kylian Mbappe? Poate Barcelona să își revină și să cucerească titlul în primul sezon complet cu Xavi pe bancă? Mai este Atletico Madrid o echipă care să se lupte la titlu?

La toate aceste întrebări vei găsi răspunsuri în rândurile de mai jos. Dacă ești pasionat, pariază pe La Liga, dar nu înainte să ai toate informațiile relevante care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie, adică cea care îți va aduce cele mai mari șanse de câștig. 

Care sunt, așadar, marile favorite în sezonul 2022 – 2023?

Real Madrid

Echipa pregătită de marele Carlo Ancelotti are toate argumentele posibile. Cu un atac format din legendarul Karim Benzema susținut de tinere talente precum Vinicius Jr. și Rodrygo, cu un mijloc betonat cu veteranii Luka Modric, Casemiro și Toni Kroos. Cu alți tineri pregătiți oricând să devină titulari la mijloc precum Camavinga sau Tchouameni. Și bineînțeles cu un ax central format din Eder Militao și nou-venitul Antonio Rudiger. În poartă Thibaut Courtois este de neoprit. Adăugăm aici un antrenor de clasă mondială, precum Carlo Ancelotti și totul pare perfect. Pare doar pentru că ar fi fost cu adevărat perfect dacă în vară chiar ar fi venit principala țintă a madrilenilor, Kylian Mbappe, cel considerat de mulți cel mai bun fotbalist din lume în acest moment. 

FC Barcelona

Cele mai citite articole

FC Barcelona va rămâne mereu în discuțiile privind lupta la titlu în Spania, asta este inevitabil. Sezonul trecut a fost unul demn de uitat pentru clubul catalan. Cu toate acestea, campanai de transferuri din această vară ar trebui să aducă succes pe teren. Pe Camp Nou au sosit nume importante precum Robert Lewandowski (în atac), Jules Kounde și Andreas Christensen (în defensivă) și Raphina (la mijloc). Aici adăugăm deja jucătorii valoroși de la club precum Pedri, Ansu Fati, Ferran Torres, Aubameyang și ne dăm seama că lotul catalanilor arată foarte bine. Cu toate acestea, au un antrenor fără prea mare experiență în Xavi, iar Ancelotti s-ar putea să profite de asta.

Atletico Madrid

În acest moment pare că Barcelona și Real Madrid sunt cele două mari favorite. Însă poate Atletico să facă marea surpriză? Pentru asta ar fi nevoie, realist vorbind, de un sezon istoric făcut de Joao Felix. Portughezul cumpărat pentru 100 de milioane de euro a avut primul său sezon bun abia stagiunea trecută, însă are nevoie să își îndeplinească potențialul dacă vrea să urce Atletico pe culmile gloriei. 

Așadar, acestea sunt cele trei echipe care se vor lupta pentru titlul din La Liga în stagiunea care urmează, Real și Barca fiind marile favorite.ț

sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole