Amenajarea casei in interior si exterior cu profile decorative

Amenajarea casei poate reprezenta o provocare, mai ales atunci când îți dorești să o decorezi atât în interior cât și în exterior, dar există câteva lucruri care îți pot face munca mai ușoară – iar rezultatul este unul optim. Profilele decorative vin în ajutorul tău și sunt o opțiune durabilă și ușor de aplicat. Iată cum le poți integra în decorul casei tale:

Panouri decorative 3D

Sistemele de panouri 3D reprezintă o soluție de efect și vin în forme multiple. Dacă vrei să obții un aspect urban, poți alege un profil decorativ care imită cărămida, dar dacă vrei să ieși din tiparul clasic, optează pentru forme abstracte. Avantajul este că sunt rezistente la apă, așa că pot fi montate chiar și în baie sau în bucătărie. În plus, le poți vopsi în orice culoare dorești.

Coloane deocrative

Structurile de rezistență pot fi decorate cu profile exterior din polistiren. Acestea vin sub forma unor coloane, și pot fi alese în funcție de stilul care se potriveșe mai bine cu tot ansamblul. După ce ai ales modelul de coloană, ai mai multe variante de capitel.

Șemineu decorativ

Dacă ți-ai dorit mereu un șemineu, dar nu ai putut acomoda unul în casa sau în apartamentul tău, poți obține o atmosferă caldă cu ajutorul unui șemineu decorativ. Acestea sunt realizate din polistiren expandat laminat cu rășină minerală și este rezistent la șocuri și lovituri.

Scafă pentru lumină

Cele mai citite articole

Atmosfera unei camere este schimbată în totalitate de lumină. Din acest motiv, atunci când îți amenajezi locuința, trebuie să te asiguri că acorzi atenția necesară corpurilor de iluminat. O alegere foarte bună sunt scafele de lumină indirectă, deoarece au rolul de a amplifica puterea led-urilor în partea superioară, blocând în același timp lumina pe care o difuzează în partea de jos.

Ornamente pentru ferestre

Ornamentele pentru ferestre vor conferi un plus de stil exteriorului casei. Exteriorul casei este la fel de important precum interiorul, așa că ornamentele pentru ferestre reprezintă un mod bun prin care poți decora pereții din afară.

Mască pentru galerie

Importanța unei perdele elegante este incontestabilă într-o casă amenajată atent. Totuși, îmbinarea galeriei cu peretele poate avea un aer inestetic. Din acest motiv, poți opta pentru o cornișă specială, ce are rolul de a masca galeria.

Plintă decorativă

Parchetul și podelele unei case nu arată finisate în absența unei plinte decorative. O plintă va despărți în mod estetic pereții și podeaua și va acoperi golul care se formează la întâlnirea pereților cu parchetul.

Acestea sunt doar câteva idei pe care le poți pune în practică, dar trebuie să știi că există o multitudine de profile decorative pe care le poți integra în amenajarea casei tale.

Cele mai citite articole