5 Motive să faci un test rapid Covid 19 din proprie iniţiativă

Infecţia cu virusul Covid 19 nu este o joacă, ci o ameninţare la adresa sănătăţii membrilor unei comunităţi. Virusul Covid 19 este cel care a provocat pandemia globală, cel mai recent descoperit, care poate produce infecţii respiratorii cu grade de la mediu la sever şi care poate duce chiar la deces.

Coronavirusul este un virus ce produce simptome medii până la grave mai ales la pacienţii care suferă şi de alte probleme de sănătate. O testare pcr ajuta persoanele care suspectează că ar fi infectate sau cele care au intrat în contact cu pacienţi deja infectaţi să se lămurească asupra infectării cu acest virus.

Transmiterea virusului Covid 19 şi principalele simptome

Transmiterea virusului Covid 19 este un subiect intens dezbătut. Acesta se transmite la fel de uşor ca şi celelalte  virusuri care produc infecţii respiratorii, pe cale respiratorie, prin contact cu o persoană infectată sau prin atingerea suprafeţelor contaminate şi neigienizarea ulterioară mâinilor.

O dată pătruns în corp, virusul ajunge şi se stabilește în partea din spate a pasajelor nazale şi se ataşează de celulele mucoaselor, unde se multiplică şi ajunge chiar în plămâni, unde se răspândeşte la alte ţesuturi din organism.

Principalele simptome ale virusului Covid 19 sunt:

·                 Febră;

·                 Tuse seacă;

·                 Senzaţie de oboseală;

·                 Dureri în gât;

·                 Lipsa gustului şi mirosului;

·                 Iritaţii pe piele;

·                 Dificultăţi la respiraţie;

Cele mai citite articole

·                 Dureri în piept.

Principalele motive pentru a face un test rapid pentru Covid 19

Cele mai des întâlnite motive pe care oamenii care fac un test rapid pentru Covid 19 le invocă sunt:

·                 Suspectarea infectării cu noul virus

Orice persoană care suspectează că este infectată cu noul virus şi prezintă unele simptome mai sus menţionate este îndemnată de către specialişti să-și facă testul rapid Covid 19 şi ulterior să se autoizoleze pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate.

·                 Intrarea în contact cu o persoană infectată cu noul virus

Orice persoană care a intrat în contact direct cu o altă persoană infectată cu virusul Corona trebuie să îşi facă de urgenţă un test rapid de depistare a acestui virus în corp. Dacă testul este pozitiv, se va recurge la autoizolare, iar dacă simptomele sunt mai grave, se recomandă internare într-un centru speicalizat.

·                 Faptul că au avut în colectivitate o persoană infectată cu noul virus

Orice persoană care a avut în colectivitate la locul de muncă sau la cursurile la care a participat o persoană infectată cu virusul Covid 19 trebuie să îşi facă testul, chiar dacă nu a intrat în contact cu aceasta.

·                 Călătoriile în zone aglomerate sau folosirea mijloacelor de transport în comun

Persoanele care au călătorit în zone foarte aglomerate sau folosesc frecvent mijloace de transport în comun aglomerate trebuie să ia în calcul posibilitatea infectării cu Covid 19, chiar sicu mijloacele de prevenţie folosite.

·                 Manifestarea simptomelor de gripă şi imposibilitatea diferenţierii gripei de infecţia cu noul Coronavirus

În cazul în care pacienţii au gripă sau manifesta simptome asemănătoare şi nu le pot distinge de infecţia cu noul virus Corona trebuie să facă un test rapid pentru a fi siguri că nu sunt infectaţi.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Geacă sau palton? Ce alegi în funcție de ocazie

Articolul Urmator

Ce spune despre tine modul in care iti legi sireturile

Cele mai populare