3 lucruri intime despre TINE pe care nu le știai

3 lucruri intime despre TINE pe care nu le știai

Menstruația este o parte importanta si intima din viata oricărei femei. Ciclul menstrual este un subiect vast, care este în continuă analiză de către oamenii de știință. De aceea nu este deloc surprinzător că există numeroase informații pe care încă nu le deținem, dar, din fericire, avem și multe pe care le știm! 

Am pregătit special pentru tine trei lucruri intime despre corpul tău  care să te ajute să-ți răspunzi la unele întrebări pe care le-ai putea avea. 

Este posibil să rămâi însărcinată în timpul menstruației 

Da, ai citit bine, poți să ai surpriza unui test de sarcina pozitiv chiar dacă ai avut contact sexual neprotejat în timpul menstruației. De regulă, o femeie are cele mai multe șanse de a rămâne însărcinată în timpul ovulației care are loc cu aproximativ 14 zile înainte de începerea menstruației. Însă, dacă ai un ciclu menstrual neregulat, mai scurt, ovulatia se poate petrece după doar câteva zile de la începerea menstruației. Spermă supraviețuiește până la 6 zile în interiorul vaginului, ceea ce înseamnă că dacă ovulatia se petrece la scurt timp de la menstruație șansele că ovulul să fie fecundat și să rămâi însărcinată nu sunt zero. 

De aceea, dacă nu îți dorești să rămâi însărcinată, este bine să folosești o metodă contraceptivă chiar și în timpul menstruației. 

E normal că menstruația ta să se schimbe 

Cele mai citite articole

Pe măsură ce trec anii, menstruația și simptomele acesteia se vor modifică constant. Nu te îngrijora, întrucât acest lucru este perfect normal și se datorează schimbărilor hormonale constante care au loc odată cu diversele etape ale vieții noastre – schimbari care se vor petrece pana in momentul in care are loc ​​menopauza la femei

De asemenea, sarcinile vor putea să modifice menstruatiile – unele femei experimentează un flux menstrual mai abundent, iar altele pot să aibă menstruatii mai ușoare decât au fost obișnuite. 

Candidoza vaginală și iritațiile sunt normale în timpul menstruației

Contrar aparențelor, candidoza și iritațiile care pot apărea în timpul menstruației sunt perfect normale și mai des întâlnite decât ai crede! Acestea apar din cauza modificări PH-ului vaginal care duce la dereglarea florei bacteriene. 

Pentru a te ajuta în tratamentul acestora, este recomandat să eviți să folosești produse de igienă parfumate și să alegi absorbante sau tampoane din materiale organice și respirabile. De exemplu, tampoanele și absorbantele de la ENROUSH îți garantează o stare de confort durabilă în timpul menstruației și te ajută să eviți atât iritațiile care apar în mod normal în timpul menstruației, dar și accidentele care pot apărea atunci când ai luni cu sângerări mai abundente.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Sloturile online. Cum alegi cazinoul potrivit pentru nevoile tale

Articolul Urmator

In ce situatii poti apela la serviciile unui videograf de nunta?

Cele mai populare