Vestimentația obligatorie pentru mersul cu motocicleta: 3 reguli

Pasionații de două roți știu foarte bine că nu pot porni la drum cu motocicleta fără să fie complet echipați. Acest lucru presupune investiția într-un echipament corespunzător, potrivit nevoilor fiecăruia. În general, acesta include aceleași piese, însă îl poți adapta în funcție de preferințele tale, de stilul de condus, de locurile unde obișnuiești să mergi sau de sezon. Casca moto este una dintre componentele care nu trebuie să-ți lipsească, însă nu este suficientă. Dacă mergi cu motocicleta, ai nevoie de haine de protecție, de încălțăminte adecvată și de alte accesorii menite să-ți asigure un plus de confort, așa cum sunt mănușile. 

Mai jos, vei găsi trei reguli importante despre vestimentația obligatorie atunci când mergi cu motocicleta:

Alege un echipament moto complet 

Fie că îți alegi un echipament moto pentru stradă, pentru trasee off-road sau unul universal, înainte de a porni la drum pe două roți trebuie să investești în câteva piese vestimentare: o geacă, pantaloni speciali sau, în cazul în care practici enduro, un combinezon potrivit nevoilor tale. Locurile unde obișnuiești să mergi cu motocicleta îți vor dicta și tipul de echipament de care ai nevoie, însă ia în calcul că pe orice drumuri ai porni există riscul de ploaie, vânt puternic, umiditate. 

În cazul în care mergi cu motocicleta prin oraș, s-ar putea să fii tentat să îți pui pe tine o pereche de jeanși și o geacă oarecare. Renunță la această idee și optează pentru niște blugi moto cu protecții Seventy Degrees SD-PJ2, un model cu aspect urban ce poate fi folosit inclusiv pentru plimbări mai lungi. E important să ai parte de protecție sporită pe două roți, dar și de confort. Iar blugii moto sunt ideali fiindcă au țesături elastice și sunt realizați din materiale concepute special pentru ventilare optimă. 

Cele mai citite articole

Partea de sus a corpului trebuie și ea să fie protejată, așa că vei avea nevoie de o jachetă impermeabilă, de preferat fabricată dintr-un material rezistent la abraziune. O geacă moto textilă all season Seventy Degrees poate fi o alegere excelentă, mai ales dacă nu dorești să investești separat în echipament pentru iarnă, respectiv pentru vară. Asigură-te că alegi mărimea potrivită ca să te miști în voie, dar în același timp să nu fie prea largă, ci să te ferească de vânt și să-ți ofere protecție termică. 

Casca moto nu trebuie să-ți lipsească 

Casca moto îți protejează capul în cazul unui eventual incident, ceea ce înseamnă că pentru alegerea ei trebuie să acorzi o atenție sporită. Există mai multe tipuri de căști dintre care poți alege între care: full-face, open-face, flip-up sau enduro. Pentru o protecție sporită indiferent de drumurile pe care obișnuiești să mergi cu motocicleta este indicat sa optezi pentru varianta integrală. Ce înseamnă asta? Că vei avea atât capul, cât și fața, respectiv bărbia protejate. 

Nu uita de încălțămintea adecvată și de mănuși

Încălțămintea trebuie, de asemenea, adaptată atunci când urci pe motor. Evită să porți teniși, pantofi sport sau casual. Echipamentul complet pentru motocicletă include și zona picioarelor, astfel că este recomandat să-ți achiziționezi o pereche de bocanci sau cizme impermeabile cu protecție pentru glezne. 

Mâinile sunt poate cele mai expuse în timpul mersului, astfel că îți vor fi necesare mănuși moto care să le protejeze de frig, de vânt, de ploaie sau de eventuale leziuni, în cazul nefericit al unui accident. Optează pentru modele confortabile și care să-ți permită în același timp să manevrezi așa cum se cuvine comenzile motocicletei.

Casca, geaca, pantalonii, încălțămintea și mănușile fac parte din echipamentul moto care nu trebuie să-ți lipsească. Principala regulă în ceea ce privește îmbrăcămintea pe motocicletă este aceea de a nu utiliza haine de stradă, ci întotdeauna piese special create pentru a-ți asigura confort și protecție. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce e important să alegi un cazino online licențiat

Articolul Urmator

Ce este histamina și care e rolul ei în organism

Cele mai populare