Top 5 meserii care nu existau acum 100 de ani

Avansul tehnologic și digitalizarea au schimbat definitiv piața de joburi și acesta este un fapt de necontestat. Putem vedea această influență și doar dacă ne gândim la joburile care pur și simplu nu mai există și care cel mai probabil vor dispărea în câteva decenii sau chiar mai devreme din cauza automatizărilor. Există oare și un avantaj? 

Răspunsul este afirmativ! E adevărat că multe joburi au dispărut, dar multe altele le-au luat locul! Apărute de doar câteva decenii sau chiar mai puțin, joburile influențate de internet și digitalizare sunt deosebit de interesante și variate. Așa că, dacă astăzi nu ai găsit meseria potrivită pentru tine, poate ai șanse ca aceasta să se inventeze cât de curând.  Iată de ce te poți ocupa între timp. 

Blogger 

Meseria de blogger este una destul de recentă și destul de exclusivistă deoarece necesită o doză destul de mare de talent. Da, oricine își poate face un blog, dar nu mulți sunt cei care chiar ajung să aibă o profesie din asta. Pentru majoritatea, bloggingul rămâne la nivel de hobby deoarece nu pot scoate profit din asta. Cei mai buni bloggeri reușesc să obțină contracte pentru reclame și diverse analize de produse în momentul în care au destul trafic. Ține minte că ai nevoie de conținut de calitate și un program strict de postări pentru a ajunge la nivelul dorit. 

Life coach

Deși la prima vedere această meserie nu sună foarte familiar, conceptul de life coach nu este chiar atât de necunoscut românilor. Poți alege această carieră dacă scopul tău în viață este să îi ajuți pe ceilalți să-și atingă potențialul maxim. Poate că această slujbă sună superficial, dar cei mai buni life coach au clienți importanți care plătesc sume frumușele pentru serviciile oferite. Există nenumărate cursuri și acreditări în această zonă și poți obține diplomă de life coach relativ ușor. Faima totuși va veni în urma schimbărilor pe care le implementezi în viața clienților tăi. 

Model de videochat 

Cele mai citite articole

Videochatul ca industrie a luat naștere în anii 90 și s-a dezvoltat fulminant până în prezent. Această meserie este dependentă de internet și, contrar părerilor răutăcioase, nu include absolut niciodată contactul fizic cu utilizatorii. Toată comunicarea are loc prin intermediul platformelor specializate și există chiar și două ramuri separate de videochat: cel nonadult și cel adult. În cazul celui non adult nuditatea este strict interzisă și totul se bazează pe o conversație plăcută. Află de ce să alegi videochat-ul adult dacă te gândești la o carieră în acest domeniu.  

Asistent virtual

Nu putea exista o meserie care să se potrivească mai bine cu timpurile pe care le trăim! Mai ales în lumea afacerilor online, asistentul virtual este indispensabil pentru a-ți duce la capăt un program deosebit de încărcat de manager. Ca asistent virtual vei face aproape aceleași lucruri pe care l-ai face în birou, poate mai puțin să aduci cafeaua. Va fi nevoie să răspunzi la mailuri, la telefoane, să te ocupi de programul șefului și chiar de pagina lui de social media. Și da, o poți face de oriunde din lume, atâta timp cât ai o conexiune stabilă la internet. 

Nutriționist

O dietă sănătoasă nu este nici pe departe ceva nou, dar o întreagă meserie construită în jurul acestui subiect este un concept relativ recent. Pe măsură ce fast-food-ul a devenit popular și exercițiile fizice au devenit doar un trend, nevoia de un specialist în acest domeniu a crescut. Meseria de nutriționist poate fi destul de complicată, din cauza cunoștințelor complexe pe care trebuie să le acumulezi, dar internetul și media te vor ajuta să-ți faci reclamă mult mai ușor. 

Oare câte meserii din cele menționate aici vor mai exista peste 100 de ani? 

Cele mai citite articole