TOP 4 uneltele moderne care sunt folosite în agricultură

Agricultura este un sector din ce în ce mai influențat de tehnologie. În prezent, munca la câmp nu se mai face ca pe vremuri, deoarece oamenii au multe unelte care îi ajută să eficientizeze procesele și îi scutesc de mult efort fizic. În acest articol, vei găsi o prezentare a patru dintre aceste unelte, cele mai des folosite, care sunt un real ajutor pentru fermieri și oamenii care continuă să-și câștige traiul din agricultură. Acestea sunt printre cele mai populare opțiuni în rândul agricultorilor, așa că, dacă ești interesat de subiect continuă să citești.

Descoperă cele 4 unelte care ajută la îmbunătățirea proceselor agricole:

  • Motoburghiul

Acest aparat ajută, în general, la realizarea unor găuri în diferite tipuri de suprafețe. În agricultură, un motoburghiu este folosit la forarea găurilor în sol. Ulterior, aceste găuri sunt umplute cu răsaduri și semințe, iar aparatul contribuie la salvarea timpului implicat în tot procesul. Dacă ar trebui să fie realizată fiecare gaură manual ar dura mai mult timp. Dacă ești interesat de diverse modele de motoburghiu și alte detalii tehnice, poți intra pe atomico.ro, unde vei putea descoperi o selecție vastă de produse din care te poți alege. 

  • Sisteme de irigare moderne 

Aceste sisteme ajută mult agricultorii în formarea unui program eficient pentru udarea sau irigarea solului. Cu ajutorul sistemelor de irigare se poate controla cantitatea de apă care ajunge în sol, dar și frecvența sa, ca să nu mai spunem cât timp salvează, comparativ cu varianta veche în care tot procesul se realiza manual sau, mai rău, era ignorat. Există chiar și sisteme de irigare care pot fi programate în funcție de datele meteorologice. Astfel că, dacă a plouat într-o perioadă anume, să nu se aplice o altă cantitate de apă inutilă, ci să funcționeze doar atunci când e cazul și solul are nevoie de irigare.

  • Mașini agricole autonome

Cele mai citite articole

Există în ziua de azi anumite utilaje care ajută la plantarea sau chiar culegerea roadelor de pe câmp. Costurile sunt pe măsură, însă pot fi extrem de utile, salvând foarte mult timp, comparativ cu varianta manuală, în care era implicat efortul uman. Așa că, în loc să fie nevoie de 10 oameni pentru a planta răsadurile, e nevoie doar de unul singur care să mânuiască unealta ce face treaba singură.

  • Senzori de sol 

Acest tip de senzori sunt plasați în sol pentru a monitoriza condițiile sub care cresc diversele soiuri ce se plantează. Pentru că fiecare soi are niște condiții optime de dezvoltare, acest aparat ajută la crearea și menținerea acestor condiții, în așa fel încât să aducă recolte bogate. Senzorii urmăresc, de regulă, nivelul de umiditate din sol, pH-ul și componența chimică. 

Așadar, aceste unelte și utilaje sunt extrem de practice și utile pentru agricultori, care au ocazia să lucreze pământul într-o manieră mult mai ușoară, fără să depună atât de mult efort fizic și uman. Totul este mult mai calculat cu ajutorul tehnologiei, astfel încât producția să fie și ea una bună și cât mai spornică. 

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Sereine – Noul tău brand de bijuterii clasice, dar îndrăznețe, care te va cuceri

Articolul Urmator

Cum poți scăpa rapid de o infecție urinară?

Cele mai populare