Tipuri de rame pentru ochelari: Află ce model ți se potrivește

Atunci când porți ochelari, unul dintre lucrurile la care trebuie să fii atent este alegerea ramelor. Ramele trebuie să se potrivească cu fizionomia feței, dar în același timp trebuie să răspundă și nevoii de confort la nivel de vizibilitate. Dacă te pregătești să îți schimbi ochelarii și vrei să schimbi și ramele acestora, iată ce tipuri de rame există din care poți alege ce ți se potrivește.

Rame de ochelari rectangulare

Cel mai des folosite, în general, sunt modelele de rame ochelari rectangulare pentru că acestea se potrivesc aproape tuturor fizionomiilor. Desigur, există câteva variații în ceea ce privește forma, care te pot ajuta să alegi în funcție de propria tipologie a feței. 

Ramele rectangulare sunt potrivite persoanelor cu forma feței ovală sau rotundă și simetrică. Trebuie să ai în vedere faptul că forma dreptunghiulară a ramelor implică un accent pus pe zona ochilor, astfel că dacă forma feței este prea alungită s-ar putea ca efectul să nu fie cel așteptat. 

De asemenea, culoarea poate influența destul de mult felul în care se potrivesc ochelarii cu forma feței. Deși ai crede că unele nuanțe nu sunt potrivite pentru rama ochelarilor (nuanțe neon, animal print etc.), vei rămâne surprins să vezi că de fapt acestea se potrivesc foarte bine în funcție de ten, forma feței, culoarea ochilor sau pur și simplu pentru că sunt modele deosebite, care se potrivesc oricum, în orice context. 

Rame de ochelari rotunde

Ramele rotunde sunt foarte versatile, deoarece se potrivesc de asemenea unui număr foarte mare de persoane. De cele mai multe ori, aceste tipuri de rame complimentează persoanele cu forma îngustă a feței, chiar ovală, contribuind la efectul de simetrie. Pentru ca efectul să fie cel așteptat, atunci când alegi ramele, ar trebui să ai în vedere grosimea acestora, dar și grosimea brațelor de susținere a ochelarilor.

Cele mai citite articole

Astfel, dacă fața ta are o formă foarte îngustă și alungită, poți calibra efectul chiar din grosimea brațelor ochelarilor. Alege brațe mai groase și de preferat în tonuri închise de culoare, care să atragă atenția asupra acestei zone, pierzându-se astfel din vedere forma alungită a feței. 

Rame tip cat-eye sau cu formă ovală

Pentru că forma ovală a ochelarilor nu ar complimenta o formă ovală a feței, aceste tipuri de rame se potrivesc mai mult persoanelor cu fața robustă, pătrată. Fețele cu formă pătrată afișează adesea, involuntar o rigurozitate a expresivității, iar ramele rotunde nu fac altceva decât să îndulcească fizionomia. 

Ramele rotunde se potrivesc de asemenea și în cazul fizionomiilor cu formă ovală, însă este nevoie de grijă în ceea ce privește culoarea și grosimea ramelor și a brațelor. 

Rame îngroșate în partea de sus

Impunătoare, dar deosebit de elegante, ramele îngroșate în partea superioară sunt potrivite persoanelor cu față ovală. În același timp, acest tip de ochelari ajută persoanele care nu au sprâncenele foarte groase, deoarece atenția este centrată majoritar pe zona frunții. La polul opus, dacă ai deja sprâncenele foarte groase, atunci poți alege o pereche de rame într-un ton neutru, apropiat de nuanța pielii tale, pentru a nu face notă discordantă cu aspectul feței și pentru a nu schimba foarte mult fizionomia.

Ramele pentru ochelari contează foarte mult atunci când vrei să integrezi corect în look-ul tău o pereche de ochelari. În prezent există o multitudine de opțiuni din care poți alege, așadar tot ce trebuie să faci este să ai în vedere aceste aspecte care țin de forma ramelor și eventual de culori pentru a te asigura că ochelarii aleși te complimentează și scot în evidență trăsăturile care te definesc.

Cele mai citite articole