Sfaturi pentru amenajarea bucătăriei de vară

Vara este cel mai plăcut anotimp de majoritatea persoanelor deoarece afară este cald și ne putem bucura de desfășurarea activităților în aer liber. Persoanele care locuiesc la casă sunt cam printre cele mai avantajate când vine vorba de astfel de lucruri. Ele pot practica aproape orice activitate își doresc în propria curte. Vara este anotimpul în care ne strângem în jurul mesei familia, prietenii și alte persoane dragi și ne răsfățăm cu un grătar copios chiar pe gazonul proaspăt tuns.

În acest caz, cel mai bun lucru pe care îl putem face este o amenajare bucatarie de vara. Dacă optezi pentru o astfel de bucătărie nu va mai fi necesar să faci drumuri din curte până în casă pentru a aduce ceva ce ai uitat, pentru a spăla ceva sau pentru a căuta ustensilele necesare. Indiferent de tipul de construcție și de stilul de amenajare ales, cu siguranță o astfel de anexă îți va ușura munca și îți va oferi o plăcere mai mare pentru gătit.

Tipuri de bucătării de vară

În ceea ce privește tipurile de bucătării de vară avem:

·       Neacoperite;

·       Închise;

Cele mai citite articole

·       De tip foișor.

Bucătăriile de vară neacoperite sunt recomandate în zonele cu climat constant, predominant temperat. În marea majoritate a timpului, persoanele din România nu prea optează pentru o astfel de bucătărie, deoarece există riscul ca starea vremii neprielnice să afecteze un astfel de spațiu. Avantajul unei astfel de bucătării este faptul că se bucură de toată lumina naturală, ajungând să se folosească curentul electric doar când se lasă seara.

Bucătăria de vară închisă este asemănătoare cu cea din casă, doar că aceasta se află într-un spațiu închis în curtea casei. Avantajul ei este că poate fi întreținută ușor, datorită faptului că nu există factori ce pot întrerupe activitatea. Dacă dorești totuși să realizezi o astfel de bucătărie și totodată să te bucuri de natură și de razele soarelui ai putea folosi pereții de sticlă în locul celor de cărămidă sau ai putea utiliza ferestre de dimensiuni mai mari decât cele obișnuite.

Bucătăriile de tip foișor sunt cele mai frecvent folosite. În funcție de dorințele pe care le aveți, designul poate varia de la unul tradițional la unul modern. Lipsa pereților vă oferă posibilitatea de a vă bucura pe deplin de natură și de soare. Pentru a evita situațiile neplăcute, cum ar fi o ploaie spontană, ar fi de preferat să alegeți o dimensiune potrivită a foișorului, astfel încât masa și scaunele din interior să fie cât mai aproape de centru, pentru a vă proteja.

În cazul bucătăriei de vară închise, puteți lua în considerare utilizarea profilelor decorative, ce pot fi personalizate de la 0, în funcție de nevoile și dorințele voastre. Acestea pot fi personalizate utilizând cornisa decorativa sau scafe decorative, pentru a personaliza si aduce un suflu modern spatiului.

Indiferent de forma bucătărie de vară sau tipul pe care îl alegeți, țineți cont de materialele de construcție și rezistența lor la intemperii.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum alegi cel mai bun vin pentru o masă festivă?

Articolul Urmator

Cele mai bune idei de cadouri pentru bărbați

Cele mai populare