Șase greșeli frecvente legate de îngrijirea părului. Iată ce să eviți

Pentru a te bucura de un păr sănătos și strălucitor, care să fie mereu mătăsos și ușor de coafat, trebuie să renunți la anumite obiceiuri care dăunează pe termen lung podoabei capilare. Pe lângă folosirea frecventă a ustensilelor de coafat, care au un impact direct asupra părului, trebuie să iei în calcul și alte greșeli pe care ar trebui să le eviți când vine vorba de îngrijirea părului.

Spălarea frecventă a părului

Atunci când ai părul uscat ar trebui să eviți spălarea frecventă a părului, pentru că acest lucru îl poate usca și mai mult. Specialiștii recomandă spălarea părului de cel mult două ori pe săptămână, însă, acest lucru depinde de tipul de păr, dar și de calitatea apei folosite. În cazul părului gras, este recomandată spălarea frecventă, la două zile, cu un șampon special pentru acest tip de păr.

Alegerea unui șampon nepotrivit

De multe ori alegerea unui șampon nepotrivit îți poate deteriora părul, sau poate cauza apariția mătreții sau a iritațiilor la nivelul scalpului. Tocmai de aceea este indicat să acorzi o atenție deosebită alegerii produselor pentru păr, astfel încât să optezi pentru cosmeticele potrivite. De asemenea, poți înlocui șampoanele clasice din supermarket, și poți cumpăra produse profesionale pentru îngrijirea părului.

Nu îți hidratezi părul suficient

Cât de des îți hidratezi părul? Poate că până acum nu te-ai gândit la acest lucru, însă hidratarea are un rol extrem de important în menținerea unui păr sănătos și strălucitor. Atunci când părul devine uscat și greu de pieptănat, înseamnă că are nevoie de un tratament hidratant, care să îi ofere substanțele nutritive de care are nevoie. Poți opta pentru un balsam de păr, pentru o mască de păr hidratantă, sau pentru ulei de păr cu vitamine, pe care îl poți aplica pe păr după spălare. De asemenea, este important să îți hidratezi și organismul, consumând cât mai multe lichide, dar și fructe și legume proaspete.

Spălarea părului cu apă fierbinte

Cele mai citite articole

Atunci când îți speli părul, trebuie să te asiguri că ai setat o temperatură potrivită, care să nu depășească 38 grade Celsius. Apa mult prea fierbinte îndepărtează culoarea din păr, dar în același timp poate afecta și scalpul, cauzând iritații. De asemenea, apa fierbinte usucă părul, iar în timp, acesta poate deveni uscat, și greu de aranjat. Tocmai de aceea, este indicat să îți speli părul cu apă călduță, iar în timpul verii chiar și cu apă rece. 

Folosești o perie de păr nepotrivită

Pentru un păr curat și sănătos este important să alegem cu grijă produsele pe care le folosim pentru aranjarea acestuia. Fie că vorbim despre perie sau despre pieptăn, ambele ar trebui curățate cel puțin o dată pe săptămână. În special periile care se încarcă foarte ușor cu microbi, și care ajung ulterior pe părul nostru, după fiecare periere.

Periile cu dinți din metal sau din lemn pot fi destul de dure pentru părul deteriorat, așa că ar fi ideal să le înlocuiești cu o perii pe bază de fire naturale, cum ar fi o perie cu păr de mistreț, care te va ajuta să eviți și efectul electrizării statice.

Nu îți tunzi părul 

La o anumită perioadă de timp este indicat să îți tunzi părul, pentru a-l ajuta să se regenereze. În plus, părul tău va arăta mult mai sănătos fără vârfurile despicate, iar astfel vei preveni deteriorarea firelor de păr pe termen lung. Poți merge la salon o dată la două luni pentru a-ți tunde vârfurile, iar acasă poți folosi un ulei de păr care să hidrateze părul, evitând astfel ruperea acestuia.

Așadar, apa fierbinte, folosirea șampoanelor nepotrivite sau spălatul frecvent sunt doar câteva dintre obiceiurile care duc la deteriorarea părului. Dacă îți dorești un păr bogat și sănătos, ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și oferă-i părul tău o îngrijire deosebită.

Cele mai citite articole