Românii sunt sceptici când trebuie să ia un credit de nevoi personale. Află cum scapi de această angoasă, ca să-ți poți îndeplini visul!

Studiile sociologice realizate în ultimii ani au reliefat faptul că românii sunt mai degrabă reticenți când se ivește necesitatea contractării unui credit de nevoi personale. Mulți oameni încă preferă ca, atunci când au nevoie urgentă de o sumă relativ mică, să apeleze preponderent la prieteni sau rude. Însă, de multe ori, o astfel de experiență poate fi una mai degrabă neplăcută: în final, niciuna dintre părți nu este mulțumită de termenii „tranzacției” și fiecare se consideră păcălită de cealaltă. Astfel, pentru a-ți reamenaja casa sau pentru a călători în destinația de vacanță mult visată, soluția contractării unui credit de nevoi personale este varianta cea mai potrivită pentru tine și familia ta.

Iată cele mai importante mituri cu privire la creditele de nevoi personale! Demontarea lor te va ajuta să-ți reconsideri poziția referitoare la decizia de a lua sau nu un credit:

·      Dobânzi mari

Într-adevăr, prin comparație cu creditele tradiționale, cele de nevoi personale au o dobândă mai mare. Acest lucru este însă absolut justificat din perspectiva flexibilității și a riscului crescut la care se supun instituțiile finanțatoare. Concret, având în vedere că nu se cer garanții, în eventualitatea nerestituirii împrumutului dispare riscul de a pierde o sumă de bani sau un bun, ca în cazul creditului ipotecar. Ba mai mult, pe piața din România există și soluții financiare extrem de interesante, cum e creditul de nevoi personale de la Altex.ro, care, pe o perioadă de 30 zile, te lasă să folosești banii împrumutați fără să-ți perceapă vreo dobândă sau să-ți impună alte condiționalități. 

·      Suma acordată este mică

Având în vedere dobânzile mai mari percepute în cazul creditelor de nevoi personale, suma mai mică acordată reprezintă atât o plasă de siguranță pentru clienți, cât și o garanție intrinsecă că împrumutul poate fi rambursat. De altfel, un credit de acest tip nu a fost conceput pentru achiziționarea unei mașini de lux sau a unei locuințe, ci pentru a te ajuta într-o situație urgentă, pentru acoperirea unei cheltuieli importante și neprevăzute. 

·      Durează până primești banii

Cele mai citite articole

Deloc adevărat! Dacă ai o nevoie urgentă, suma solicitată poate fi acordată chiar pe loc, dacă este vorba de o valoare mai mică sau în cel mult 24 de ore, dacă este una mai mare. Procedurile de aplicare, respectiv acordare, sunt rapide și se pot desfășura inclusiv online, din câteva click-uri. 

·      Trebuie să justifici ce faci cu banii

Din nou, fals! Spre deosebire de celelalte tipuri de credite sau de împrumuturile de la prieteni, cele pentru nevoi personale au avantajul de a nu interfera în viața privată a solicitantului. Ai posibilitatea de a face, efectiv, tot ceea ce dorești cu suma obținută, putând-o folosi într-o paletă extrem de largă de nevoi. Decizia e doar a ta!

Obținerea unui credit de nevoi personale poate constitui o opțiune viabilă dacă iei această decizie în cunoștință de cauză, cântărind atent atât avantajele cât și dezavantajele. Trebuie să te asiguri însă că vei putea achita toate ratele până la închiderea creditului, fără ca acest lucru să-ți afecteze prea tare bugetul personal. 

Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Trucuri pentru a adopta o dieta echilibrata: formeaza-ti obiceiuri alimentare sanatoase

Articolul Urmator

Ce caracteristici au bateriile de baie negre și de ce să optezi pentru astfel de modele?

Cele mai populare