Renovarea camerei copilului cu bani puțini: 5 idei budget-friendly

Redecorarea locuinței face parte din activitățile care îți pun la încercare creativitatea și care te ajută să redescoperi adevărata valoare a sentimentului de acasă. Camera copilului sau a copiilor nu trebuie ignorată în acest proces, deoarece aceasta este oaza lor de liniște, dar are și o mare componentă practică.

Indiferent de vârsta copilului, camera îndeplinește rolul de sufragerie, dormitor, dar și birou, în funcție de activitățile pe care le are zilnic. De aceea este esențial să te adaptezi la nevoile acestuia și la felul în care se schimbă gusturile sale.

Iată câteva idei care nu te obligă să scoți sume considerabile din buzunar, dar care vor înfrumuseța aspectul camerei:

Schimbă decorul pereților

Pentru a schimba semnificativ atmosfera din camera copilului poți aduce modificări  decorului pereților. Asta înseamnă un strat nou de vopsea, o culoare diferită sau aplicarea tapetului cu motive deosebite. Optează pentru o vopsea lavabilă de interior de calitate, cu proprietăți care protejează pereții de bacterii și umiditate. Dar care îți și permite să alegi culori puternice.

Nu uita că gusturile copiilor se schimbă rapid, în special când se apropie de anii adolescenței, așa că pregătește-te pentru renovarea camerei de la un an la altul. Alege culori optimiste sau mai închise ca nuanță, în funcție de preferințele copilului, și încearcă să te concentrezi pe patternurile cât mai simple, care nu vor ieși din preferințele celui mic prea repede.

Restructurează camera

Acest lucru se poate dovedi benefic în special dacă ai doi copii care împart o cameră mai mare, iar odată cu înaintarea în vârstă au nevoie și de mai multă intimitate. Pentru a-i ajuta să-și amenajeze propriul spațiu separat, instalează un perete despărțitor.

Foarte important de ținut minte în acest caz este că ai nevoie de autorizații pentru a construi sau a demola orice perete din casa ta. Interesează-te în legătură cu detaliile de care trebuie să te ocupi pentru a putea demara proiectul.

Cele mai citite articole

Optează pentru pereți din rigips, BCA sau chiar cărămidă, în funcție de posibilitățile pe care ți le oferă spațiul. Nu uita că este mai ușor să folosești un material precum rigipsul, deoarece peretele pe care îl vei instala nu este unul de rezistență și nu va afecta structura. În acest caz nu vei avea nevoie nici de aprobări care pot dura foarte mult să fie aprobate.

Instalează rafturi și polițe

Nu poți ignora efectul pe care îl aduc asupra unei camere cărțile așezate pe rafturi sau polițe. Poți renunța la corpurile cu sertare sau dulapuri, pentru a aerisi atmosfera cu ajutorul accesoriilor pentru perete.

Așadar, oferă mai mult dinamism colecției de cărți sau mașinuțe construite de copilul tău și lasă-le la vedere. În acest fel vei ajunge și la un cost redus, deoarece polițele și rafturile pot fi construite chiar de către tine, dacă ai îndemânare la capitolul proiecte DIY.

Pictează mobila veche

O schimbare de impact nu trebuie să implice achiziționarea unor noi corpuri de mobilier. Dacă ai optat pentru mobilier alb sau din lemn natural în camera copilului, acum este momentul să-i oferi mai multă personalitate.

Propune-i celui mic să începeți acest proiect în joacă și arată-i cum poți experimenta cu forme și culori pentru a face dulapurile și sertarele mai interesante. Alege o paletă cromatică echilibrată, care se potrivește celorlalte elemente din decorul camerei.

Include mai multe elemente confortabile

Primii ani de viață ai unui copil sunt mai simpli, deoarece trebuie să investești doar într-un pătuț comod și sigur, dar odată ce acesta crește, va trebui să incluzi în cameră cât mai multe elemente practice.

Pe lângă zona de dormit și cea de lucrat, copilul tău are nevoie și de cea de relaxare. Aceasta implică fotolii, covoare pufoase, bean-baguri și perne. În funcție de dimensiunile camerei, include astfel de piese care îl vor ajuta să profite de ceea ce îi pune la dispoziție camera sa.

Camera copilului este mai complexă decât ai crede, deoarece trebuie să îndeplinească o serie diversă de nevoi. De aceea, renovarea este un pas pe care trebuie să îl faci cu atenție și mai des. Alege materiale de calitate, indiferent de ceea ce schimbi și bucură-te de cele mai la îndemână soluții.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să alegi o clinică dentară cu servicii de calitate?

Articolul Urmator

Stilul elegant: Sfaturi cu stil pentru femei plus size

Cele mai populare