Energia fotovoltaică, soluția lui Iustin Paraschiv de la Carmistin pentru a trece mai ușor pentru criza energetică

Iustin Paraschiv și Grupul Carmistin au decis ca să facă pași însemnați către utilizarea de energie verde în activitățile complexe desfășurate de acest holding prin investirea în centrale fotovoltaice autonome.

Potrivit informațiilor oferite cu generozitate de către reprezentanții Simtel Team, energia generată în primul an de funcționare al acestor centrale proprii va fi de 5.400.000 kWh, ceea ce va conduce rapid la scăderea drastică a periculoaselor emisii de dioxid de carbon cu circa 3.300 de tone pe an. 10.500 de panouri fotovoltaice vor fi instalate în perioada următoare pentru a obține aceste rezultate impresionante.

Concret, grupul agroalimentar Carmistin a încheiat un parteneriat cu firma de inginerie și tehnologie Simtel Team în vederea conceperii și montării unor centrale fotovoltaice, cu o putere de 4,5 MW. 

Panourile fotovoltaice sunt un ansamblu de panouri solare care captează lumina soarelui, transformând-o, prin celulele lor fotovoltaice, în energia electrică necesară pentru alimentarea agrobusiness-ului în cauză. 

Costuri pentru implementarea energiei solare

Costurile de investiție depind de mai mulți factori, principalii fiind:

  • cererea de apă a culturii agricole și a suprafeței de irigat;
  • tip de sistem de colectare a apei care va consuma energie;
  • tipul și cantitatea de panouri fotovoltaice necesare pentru satisfacerea cererii;
  • numărul de baterii utilizate pentru depozitare;
  • structura necesară pentru instalarea echipamentului.

Costul de implementare depinde de mulți factori, în afară de cererea de energie. 

Simtel Team este o companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Ea a anunțat deja prin reprezentanții săi semnarea unui acord ferm cu Axell Green Energy, ce face parte integrantă din Grupul Carmistin nu doar pentru instalarea respectivelor panouri fotovoltaice, ci și pentru asigurarea mentenanței ulterioare a acestora. În acest fel, defecțiunile minore pot ca să fie rezolvate cu maximă promptitudine și nu vor exista sincope în activitate care să conducă la oprirea temporară a producției și să aibă o influență negativă asupra profiturilor. 

Utilizarea energiei solare fotovoltaice în sectorul agroindustrial

Deși energia solară este cunoscută în principal pentru generarea de energie electrică pentru dispozitive electronice, becuri și încălzire a apei, aceasta poate fi folosită și de firmele ce își desfășoară activitatea în domeniul agroindustrial și în multe alte moduri, precum ar fi:

  • irigarea culturilor;
  • monitorizare și asistență in procesul de producție;
  • sursă de energie pentru gardurile electrice;
  • pomparea apei;
  • refrigerare etc.

Avantajele energiei solare în afacerile agroindustriale

Cum funcționează sistemul de energie solară

Energia solară provine din lumina și căldura soarelui, prin undele emise de acesta. Există două forme de energie solară: termică și fotovoltaică, cea din urmă fiind cea mai utilizată în orașe, dar și în mediul rural.

Cele mai citite articole

Energia solară fotovoltaică utilizează module solare pentru a fi produsă. Căldura și lumina soarelui sunt transformate în energie electrică .

Prin urmare, cu cât radiația solară este mai mare pe panourile solare, cu atât este mai mare cantitatea de energie electrică care va fi generată.

Costurile cu energia electrică sunt din ce în ce mai mari, iar tarifele la energie cresc constant, devenind de multe ori aberante, mult mai mari decât inflația. Prin urmare, pentru a reduce costurile și a investi într-o sursă de energie regenerabilă, energia solară inclusiv în unitățile amplasate în zonele rurale reprezintă o soluție excelentă.

La fel de importantă ca și economisirea facturilor la energie, energia solară este complet curată și inepuizabilă. Prin urmare, firmele pot avea o sursă de energie economică și durabilă, contribuind la conservarea mediului.

Energia solară în sectorul agroindustrial are multe beneficii. Deși costul său inițial este mare, devine profitabilă în timp și promovează sustenabilitatea în fermă.

De-a lungul dezvoltării sale, de peste două decenii, Carmistin, condus de Iustin Paraschiv, a ajuns ca să fie recunoscut ca un holding ca un nume puternic pe piața de profil autohtonă.

Majoritatea investițiilor companiilor grupului s-au concentrat pe dezvoltarea armonioasă a liniilor de business, fiind pus un accent deosebit pe:

● lărgirea capacităților de producție;

● permanenta modernizare și retehnologizare a unităților componente;

● creșterea competențelor profesionale specifice domeniului agrozootehnic.

Cele mai citite articole