Design minimalist în baie – Cum îl obții?

Deși mai puțin nu înseamnă întotdeauna mai mult, atunci când vine vorba de băi, de obicei este mai bine să optați pentru obiecte sanitare clare, un număr minim de accesorii și o atmosferă generală curată și organizată. Dar asta nu înseamnă că trebuie să urmăriți un design modern sau de inspirație scandinavă și să renunți la stilul propriu. Stilul minimalist poate fi la fel de îndrăzneț – sau la fel de discret – ca și tine. Consultați aceste idei de băi minimaliste pentru a vă inspira cum să creați un spațiu aerisit care să se potrivească stilului dvs. de viață. 

Utilizați nuanțe metalice

Una dintre cele mai rapide modalități de a vă îmbunătăți aspectul băii, păstrând-o în același timp minimalistă, este să accentuați punctele de interes, cum ar fi bateriile sanitare sau sursele de iluminat. În plus, aceste detalii sunt ușor de actualizat și fac o diferență mare, completând orice încăpere. Pentru a încorpora un fler subtil, în cazul acestor elemente optați pentru finisaje metalice mixte, lucioase sau mate.

Utilizați surse de iluminat simple

Deoarece băile sunt adesea pline de oglinzi, este important să alegeți iluminatul potrivit pentru a menține o atmosferă sofisticată și senină. O plafonieră simplă, alături de spoturi încastrate delicate în zona lavoarului sunt alegeri perfecte atât din punct de vedere al designului, cât și al funcționalității. 

Optați pentru linii drepte

Crearea unui aspect minimalist se bazează și pe alegerea obiectelor sanitare descrise de forme și linii drepte. De exemplu, cu un lavoar alb pur, pătrat sau dreptunghiular veți obține exact aspectul pe care vi-l doriți. Liniile drepte și colțurile ascuțite de 90 de grade vor oferi băii dvs. un aer modern, dar simplist. Pentru băile mai mici, o chiuvetă pătrată compactă va funcționa cel mai bine, astfel încât să nu necesite prea mult spațiu. Băile mai mari pot arăta grozav cu o chiuvetă dreptunghiulară dublă, oferindu-vă mai mult spațiu și confort.

Cele mai citite articole

Alege o cabină de duș simplă

Eliminați dezordinea prin îndepărtarea perdelelor de duș și utilizarea cabinelor cu pereți din sticlă. Pentru o zonă de duș cât mai minimalistă, vă sugerăm să optați pentru un paravan walk-in, care vă oferă foartă multă libertate de mișcare și creează în baie un aspect extrem de simplu, aerisit, dar impunător. Dacă nu știi de unde să achiziționezi modele calitative și moderne, optează pentru cabine de dus de la HOME36. Indiferent de soluția de care ai nevoie pentru baia ta minimalistă, ai la dispoziție o mulțime de produse dintre care poți alege! 

Încorporați elemente naturale 

Uneori, minimalismul poate părea rece și lipsit de conținut. Pentru a evita acest lucru, aduceți căldură și o senzație de spa în baia dvs. minimalistă prin încorporarea unor elemente naturale, cum ar fi lemnul sau obiectele cu aspect lemnos. Folosește nuanțe lemnoase pentru zona podelei, a blatului de lavoar, al dulapurilor. 

Creează spații de depozitare

Dulapurile sunt o alegere evidentă pentru a ajuta la crearea unei băi minimaliste. Motivul este simplu: minimalismul implică un spațiu curat, lipsit de obiecte sau foarte multe accesorii la vedere. Un dulap este imperios necesar pentru stocarea obiectelor de curățenie și de îngrijire personală. Astfel spațiul tău va rămâne aerisit, curat și simplu. 

Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta în amenajarea unei băi minimaliste de excepție! 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Merită jucate sloturile in cazino?

Articolul Urmator

La ce să fii atent când alegi hainele de lucru

Cele mai populare