Cum te poate ajuta un flipchart să-ți gestionezi timpul

Un flipchart este o placă pe un suport care este concepută pentru a ține un bloc de note imens, o rolă de hârtie sau un afiș standard A1. De la vremea caietelor obișnuite aflate pe un trepied, flipchart-urile au parcurs un drum lung în dezvoltarea lor, iar primele și cele mai simple modele sunt în mod constant îmbunătățite, deoarece astăzi poți cumpăra un flipchart magnetic. Toate flipchart-urile moderne sunt împărțite în mod convențional în două subgrupuri – mobile (care trebuie transportate) și statice (care sunt mai greu de transportat).

Flipchart-urile sunt foarte ușor de utilizat. Spre deosebire de tablele magnetice, pe flipchart se poate reveni la notele anterioare, deoarece informațiile sunt salvate, mai ales dacă ideea care s-a născut în timpul întâlnirii este deosebit de valoroasă.

Asistent universal

Pentru companiile care doresc să utilizeze diverse mijloace pentru realizarea de prezentări și pentru managementul timpului, au fost create tablele magnetice universale „trei în unu” – așa-numitul flipchart. Acest produs este echipat cu cleme pentru un bloc de flipchart și o tijă specială cu magneți cu închidere automată, pe care un întreg set de materiale tipărite și desene pot fi agățate ușor și liber. De asemenea, flipchart-ul este echipat cu o montură specială, pe care se poate alinia orizontal o placă deja suspendată. Aceste echipamente de prezentare sunt de cea mai înaltă calitate. După ce ai examinat întreaga gamă de produse din magazinul online absolutoffice.ro, poți cumpăra rapid un flipchart magnetic pentru prezentările tale.

Managementul timpului

Managementul timpului este o tehnologie pentru organizarea timpului și creșterea eficienței utilizării sale. Într-un fel, nu este atât un set de tehnici, cât un stil de viață și o filozofie a valorii timpului într-un flux rapid de informații și o lume în continuă schimbare. În managementul timpului se pot distinge următoarele procese:

Stabilirea obiectivelor. Determinarea și formularea scopului.

Cele mai citite articole

Planificare și priorități. Elaborarea unui plan pentru atingerea obiectivelor stabilite și alocarea sarcinilor prioritare pentru implementare.

Implementare. Pași și acțiuni specifice în conformitate cu planul și ordinea de realizare a obiectivului. 

Controlul asupra atingerii obiectivelor și implementării planurilor. 

Tehnici de gestionare a timpului

Diagrama Gantt  este una dintre cele mai convenabile și populare modalități de a reprezenta grafic timpii de execuție a sarcinilor. Este utilizată în mod eficient în managementul timpului. Fiecare linie din diagramă reprezintă un proces suprapus pe cronologie. Sarcinile principale și sarcinile secundare care alcătuiesc planul sunt plasate vertical, iar cronologia este setată orizontal. Începutul, sfârșitul și lungimea bucății din cronologie corespund cu începutul, sfârșitul și durata sarcinii. Unele diagrame Gantt arată, de asemenea, dependențe între sarcini.

Diagrama Gantt face posibil să vezi și să evaluezi secvența sarcinilor și durata relativă a acestora, să compari progresul planificat și real al sarcinilor, să analizezi în detaliu progresul real al sarcinilor.

Cele mai citite articole