Cum te asiguri ca nu te mai ingrasi

Fie ca abia ai slabit ca urmare a unui program miraculos fie ca iti doresti pur si simplu sa iti mentii greutatea curenta, este posibil sa fie important pentru tine sa te asiguri ca nu o sa te mai ingrasi. Dezvoltand o intelegere de baza a consumului caloric, adoptand o alimentatie constienta, executand exercitii fizice si monitorizand greutatea, iti vei putea mentine greutatea curenta.
1. In primul rand trebuie sa intelegi ce anume iti cauzeaza ingrasarea. Oamenii iau in greutate atunci cand consuma mai multe calorii decat ard. Oameni diferit ard calorii la rate diferite. Daca vrei sa iti mentii greutatea atunci ar trebui sa continui sa consumi aceeasi cantitate de calorii pe care o arzi in fiecare zi. Poti sa folosesti si un calculator pentru a descoperi aproximativ cate calorii arzi pe parcursul unei zile.
2. Asigura-te ca tot consumul caloric nu depaseste cantitatea de calorii pe care o arzi in fiecare zi. Acest lucru poate sa fie realizat in mai multe feluri. Poti sa numeri caloriile continute de alimentele pe care le consumi pentru a te asigura ca nu depasesti limita. Totusi, numararea caloriilor necesita timp si poate sa fie dificil pentru anumite persoane sa faca acest lucru, in special daca iau masa la restaurant. Odata ce ti-ai facut o idee generala despre cate calorii contin anumite alimente poti sa incepi sa iti dezvolti obiceiuri alimentare consistente, consumand relativ aceeasi cantitate de mancare in fiecare zi.
3. Exercitile sunt de asemenea importante in mentinerea greutatii. Daca consumi mai multe calorii decat ai consuma in mod normal, fa mai multe exercitii fizice in ziua respectiva pentru a arde acele calorii extra. Activitati diferite ard un numar diferit de calorii, in functie de intensitatea lor. Exercitiile sunt bune pentru organism, asa ca ar trebui sa incerci sa faci miscare fizica in fiecare zi, indiferent de numarul de calorii pe care il consumi.
4. Monitorizeaza-ti greutatea. Nu trebuie sa te sui pe cantar in fiecare zi, dar controalele periodice te ajuta sa vezi daca totul este in regula si nu te-ai ingrasat.

Articolul Anterior

Alimente de evitat cand tinem regim

Articolul Urmator

Slabire permanenta

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *