Cum și de ce să-ți diversifici alimentația cu rețete la Thermomix

Oamenii au tendința de a identifica o serie de preparate și gusturi care le plac încă din fragedă copilărie și le încadrează automat în preferințele lor culinare. Aceste preferințe nu apar pur și simplu, ci sunt inspirate sau insuflate în majoritatea cazurilor de părinții și apropiații noștri.

Dacă îți rezervi câteva minute să te gândești la acest lucru, vei constata și tu că meniul tău nu este așa de diversificat pe cât îți imaginai inițial și că el are un caracter repetitiv. Felurile de mâncare pe care le consumi cu mare poftă în mod constant nu sunt numeroase, iar timpul pe care îl ai la dispoziție pentru gătit nu este ofertant. Vestea bună pentru utilizatorii de Thermomix este că pe lângă ușurința cu care gătesc, ei își pot diversifica considerabil alimentația cu ajutorul platformei de rețete adaptate GoostoMix.

Mai diversificat, mai sănătos!

Principiul pe care se bazează această afirmație este unul simplu, cu cât alimentația ta este mai diversificată cu atât ai mai multe elemente nutritive, minerale și vitamine pentru organismul tău. Dacă alimentația ta este limitată la un anumit număr de ingrediente, organismul tău extrage tot ceea ce este hrănitor din ele, dar pot exista lipsuri. Pentru a acoperi cât mai bine nevoile organismului tău este indicat să consumi alimente diverse.

Preparatele cu ingrediente noi aduc nutrienți noi sau pot suplimenta acolo unde era necesar. În plus, fiecare organism funcționează în ritmul său și există posibilitatea ca acesta să nu asimileze așa cum trebuie substanțele nutritive dintr-un anumit aliment, dar să asimileze într-o proporție foarte bună un altul cu aceleași substanțe nutritive de care ai nevoie.

O digestie mai sănătoasă

Pe lângă consumul de lichide și activitatea fizică, pentru o digestie sănătoasă ai nevoie și de o alimentație diversificată care să-ți ofere o cantitate optimă de fibre și de un program stabil al meselor. Fibrele din legume, fructe și cereale accelerează digestia și echilibrează tranzitul intestinal. În plus, ele ajută la eliminarea grăsimilor în exces ingerate odată cu alte alimente.

Sute de rețete adaptate la Thermomix pentru o diversificare a alimentației eficientă

Și pentru că orice demers bun trebuie susținut, pe platforma de rețete GoostoMix vei găsi sute de rețete adaptate pentru a fi preparate rapid și ușor la Thermomix. Aici ai la dispoziție atâtea rețete la Thermomix încât îți va fi greu să te decizi ce vrei să gătești, dar am fost precauți și am prevăzut posibilitatea acestei dileme așa că rețetele din cadrul platformei au fost bine organizate într-un meniu cuprinzător, explicit și ușor de accesat.

Cele mai citite articole

Nu trebuie decât să decizi pentru ce masă a zilei vrei să gătești, cu ce tip de ingrediente noi, să selectezi un regim alimentar dacă respecți unul sau să-ți găsești inspirația direct acolo.

Fiecare rețetă GoostoMix este explicată pas cu pas pentru a putea fi gătită cu succes de oricine, cât despre ingrediente și cantități, ele sunt toate indicate într-o listă concisă pe care o poți bifa direct de pe telefonul mobil în magazin, când faci cumpărături. Dacă ți-a plăcut rețeta o poți adăuga la favorite și poți lăsa comentarii și recenzii pentru restul vizitatorilor.

Gusturi noi, experiențe noi

Da, hrana este o nevoie de bază fără de care omul nu ar supraviețui, dar pentru oamenii de astăzi hrana este mai mult. Mâncarea este plăcere, este prilej de comunicare și de socializare, este metodă de apropiere, este o formă de aprobare și acceptare, este apropiere și depărtare între oameni deopotrivă.

Mesele în familie sunt prilej de apropiere, comunicare și socializare, primul preparat gătit de tine și gustat de cei dragi este acceptare și aprobare, lipsa partenerului de la masa pregătită cu efort este motiv de îndepărtare, iar prima supă pe care o mănâncă cu poftă cel mic se simte precum o victorie. Mâncarea este unul dintre elementele care ne leagă de  oameni în feluri stranii, calde și profunde.

Privește fiecare masă dintr-un nou unghi, gustă alte preparate cu alte ingrediente și vei descoperi toate sensurile mâncării. În plus, gătești totul super ușor cu Thermomix și cu rețetele special adaptate de pe platforma GoostoMix, astfel că îți rămâne mai mult timp pentru a savura cu adevărat mâncarea.

Inspirație pentru toți utilizatorii de Thermomix

Îți va plăcea să ieși din zona ta de confort alimentar cu rețetele adaptate pentru Thermomix din platforma specială GoostoMix. Alege în fiecare zi o rețetă nouă și experimentează gusturi noi alături de toți cei dragi ai tăi.

Ai la dispoziție atâtea rețete diferite încât nu ai cum să nu găsești unele care să mulțumească pe toată lumea de la masă. De la fripturi gătite sănătos la abur și preparate raw-vegane, până la deserturi luxuriante și absolut delicioase care așteaptă să fie expuse pe masă. Dă un alt sens mâncării și bucură-te de un gust nou în fiecare zi!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Proprietățile sticlei

Articolul Urmator

20 Citate despre carieră

Cele mai populare