Cum să recunoști un parfum original? 5 indicii

Atunci când investești într-un parfum, vrei să te bucuri de calitate și să îți răsfeți simțurile cu aromele tale preferate pentru o perioadă cât mai îndelungată. De aceea, este important să achiziționezi întotdeauna produse originale, dar și să le deosebești cât mai ușor de cele contrafăcute. Iată care sunt principalele indicii care te vor ajuta să recunoști un parfum original!

  • Ambalajul

Felul în care arată ambalajul îți poate oferi informații despre autenticitatea produsului de care ești interesat. Un parfum original va avea întotdeauna numele produsului scris corect, logo-ul brandului, dar și detalii despre ingrediente, informațiile despre producător, codul de bare și numărul lotului. De asemenea, produsul trebuie să fie sigilat, iar după ce desfaci ambalajul exterior, sticla trebuie să aibă capacul cu pulverizator bine poziționat și centrat, iar tubul din interiorul sticlei să nu fie prea lung sau îndoit.

  • Locația de unde achiziționezi produsul

Te poți bucura de parfumuri originale dacă alegi să cumperi doar din surse de încredere, cum ar fi magazine autorizate sau site-uri web oficiale. Evită să achiziționezi parfumuri de la vânzători ambulanți sau din surse neautorizate. Totodată, în anumite cazuri, poți verifica lista de distribuitori autorizați ai unui brand chiar pe site-ul oficial al acestuia. Dacă vrei să ai garanția unor produse 100% originale, achiziționează-le din magazinul online Travel FREE.

  • Prețul

Cele mai citite articole

Parfumurile originale se găsesc, de regulă, la prețuri relativ apropiate, în diverse magazine. Desigur, în cazul anumitor oferte sau promoții, acesta poate fi redus cu 20-30% sau, în anumite cazuri, chiar cu mai mult de atât. Totuși, dacă găsești un parfum la un preț extrem de mic față de cele din alte surse, sunt șanse mari ca acesta să fie contrafăcut. Acordă o atenție sporită în cazul în care ți se oferă produse la prețuri reduse, sub pretextul că acestea sunt testere. Testerele sunt folosite doar pentru a încerca produsul în magazin și nu se comercializează.

  • Mirosul

Un parfum original va avea, de regulă, un miros intens și persistent. Dacă ai mai avut acel produs în colecția ta și achiziționezi unul nou, mirosurile trebuie să fie identice. Dacă este pentru prima oară când comanzi acest produs, poți compara mirosul cu cel al unei mostre pentru a vedea dacă sunt la fel. În cazul în care percepi diferențe semnificative, sunt șanse mari ca produsul să fie contrafăcut.

  • Proiecția și persistența

De obicei, un produs original are o persistență mult mai mare decât varianta sa contrafăcută. Informează-te înainte de a achiziționa produsul pentru a afla câte ore persistă acesta, de regulă, pe piele și ce proiecție are (la ce distanță poate fi resimțit). Dacă există diferențe semnificative între informațiile pe care le ai despre produs și ceea ce observi atunci când îl porți, cel mai probabil produsul este contrafăcut. Produsele falsificate tind să se evapore rapid și să nu fie persistente.

Ia în considerare toate aceste detalii atunci când achiziționezi un parfum și vrei să te bucuri de un produs 100% original, care îți oferă o experiența de purtare cât mai plăcută. Dacă vrei să ai certitudinea că produsul pe care îl porți este original, alege să faci întotdeauna cumpărături din magazine autorizate sau de pe site-uri web certificate, cu review-uri bune din partea altor cumpărători!

Cele mai citite articole