Cum să obții un machiaj natural acasă în 4 pași simpli

Machiajul ajută la evidențierea frumuseții unei femei. Totuși, de foarte multe ori, fie alegem produsele greșite, fie folosim tehnici nepotrivite și astfel nu obținem rezultatul dorit. 

Când vine vorba de machiajul de zi cu zi, recomandarea generală este ca acesta să fie cât mai natural și potrivit contextului. Așadar, nuanțele și paleta de machiaj pe care o folosești trebuie alese cu grijă și aplicate astfel încât să genereze efectul pe care-l aștepți. 

Află, în cele ce urmează, cum obții un look natural în 4 pași simpli și ce să faci pentru ca acesta să dureze întreaga zi. 

Începe prin a pregăti tenul 

Primul pas este să cureți tenul de orice impurități. Poți folosi o loțiune tonică sau un gel de curățare și dischete demachiante, sau poți pur și simplu să-ți clătești fața cu apă călduță și să o usuci apoi cu un prosop curat.

Este foarte important ca înainte de aplicarea bazei machiajului să ai un ten perfect curat. Ar fi indicat să-ți exfoliezi pielea cu o loțiune exfoliantă și o perie specială. Totuși, nu e nevoie să faci acest lucru ori de câte ori te machiezi. De două ori pe săptămână este suficient pentru ca pielea ta să arate bine. 

Aplică baza pentru machiaj 

După ce ți-ai curățat bine fața, urmează aplicarea bazei pentru machiaj. Aici vorbim de fondul de ten. Poți folosi un fond de ten lichid sau o cremă BB care să se potrivească cu nuanța tenului tău. 

Aplică produsul folosind o pensulă groasă sau un burete. Nu îți indicăm să folosești fond de ten în exces, deoarece machiajul poate părea încărcat. 

Aplică pudra 

Odată ce ai întins bine fondul de ten pe față, e momentul să aplici pudra. Aceasta are rolul atât de a proteja și fixa baza, cât și de a oferi un aspect uniform. De aceea, e bine să folosești o perie mare și să aplici produsul cu mișcări circulare. 

Dacă dorești, poți alege să folosești în plus un iluminator sau o pudră bronzantă. Asta în funcție de ce efect vrei să obții – fie accentuarea anumitor trăsături, fie crearea efectului de iluminare asupra unor părți ale feței. 

Aplică machiajul propriu-zis

Cele mai citite articole

După ce ai urmat toți pașii de mai sus e momentul să aplici machiajul. Acesta include, în general, blush-ul, fardul de pleoape, rujul sau luciul de buze și mascara. 

Aplicarea blush-ului

Alege un blush într-o nuanță deschisă de roz care să redea naturalețea machiajului. Aplică-l pe pomeți prin mișcări circulare și nu insista foarte mult. 

Aplicarea fardului de pleoape 

Pentru fardul de pleoape, folosește o paletă neutră – nuanțe de bej sau maro deschis. Cel  mai bine este să-ți alegi fardul de pleoape în funcție de culoarea ochilor. Astfel știi că nu vei da greș. 

Îți recomandăm să eviți tipul de machiaj smokey eyes. Chiar dacă îți va scoate ochii în evidență, este potrivit seara, și nu pe parcursul zilei.   

Aplicarea mascarei 

Probabil că acesta este cel mai dificil lucru de făcut atunci când vine vorba de machiaj. Recomandarea generală este să fii foarte atentă la tipul de rimel pe care îl folosești. În acest sens, e bine să alegi o variantă care nici să nu-ți încarce prea multe genele, dar să le confere efectul de alungire. 

Apoi, ca tehnică de aplicare, nu pune mai mult de un strat. În acest fel, genele tale își vor păstra un aspect natural. Culoarea pe care ți-o recomandăm pentru un machiajul de zi este negru sau maro. 

Aplicarea rujului sau luciului de buze

Pentru buze poți opta fie pentru un ruj în nuanțe pale sau un luciu de buze. Evită să folosești culori stridente precum roșu, violet sau maro, deoarece riști să strici aspectul de „natural”. 

Chiar dacă pare simplu să te machiezi, pentru obținerea unui efect natural și un machiaj care să dureze întreaga zi există câteva „reguli”, precum cele prezentate mai sus. Acum că știi ce trebuie să faci și cum, îți va fi mult mai ușor să încadrezi acești pași în rutina ta zilnică. 

sursă foto: unsplash.com 

Cele mai citite articole