Cum să folosești profile decorative din polistiren pentru a crea un decor industrial în casa ta

Decorul industrial, cunoscut și sub denumirea de „industrial chic”, s-a impus ca o tendință în designul interior, inspirat de aspectul brut și minimalist al spațiilor industriale reconvertite. Acest stil de decor se remarcă prin folosirea metalelor expuse, a betonului aparent și a elementelor mecanice în designul mobilierului și al accesoriilor.

Deși pare a fi o provocare să integrezi un astfel de decor într-un mediu rezidențial, utilizarea profil decorativ din polistiren poate fi soluția ideală pentru a crea aspectul industrial pe care ți-l dorești. Acestea sunt realizate dintr-un material ușor și durabil, ceea ce le face ușor de instalat și de integrat în orice tip de suprafață.

Evidențiază elementele arhitecturale

Stilul industrial presupune amenajare open space și tavane înalte. În locul elementelor din gips-carton sau tapet, clădirile industriale au, de regulă, cărămidă expusă, podele din beton, țevi industriale și conducte vizibile. Adăugă elemente decorative sau accesorii care să atragă atenția asupra materialelor arhitecturale. De exemplu, poți așeza o oglindă mare pe o perete din cărămidă pentru a reflecta și a accentua textura cărămizii. Sau poți adăuga tablouri sau fotografii care să complimenteze materialul arhitectural și să atragă atenția asupra lui.

Cele mai citite articole

Oferind o gamă variată de modele și dimensiuni, profilele decorative din polistiren pot fi utilizate pentru a adăuga un element arhitectural interesant în cameră. Astfel, poți evidenția anumite zone, cum ar fi perimetrul tavanului, marginile ferestrelor sau conturul ușilor, adăugând un aspect industrial elegant în decorul tău.

Folosește paleta de culori neutre

Culorile neutre includ albul, griul, bejul, nuanțele de crem și nuanțele de maro. Alegeți nuanțele care se potrivesc cel mai bine cu atmosfera pe care doriți să o creați în spațiu. De exemplu, gri și bej pot adăuga o senzație de calm și eleganță, în timp ce nuanțele de maro pot adăuga o notă de căldură și confort. Atunci când utilizezi o paletă de culori neutre, texturile devin importante pentru a adăuga adâncime și interes vizual în spațiu. Combină diferite texturi, cum ar fi lemnul, piatra, țesături moi, metale, sticla sau ceramica pentru a crea un contrast vizual plăcut în cadrul culorilor neutre.

Un alt avantaj al profilelor decorative din polistiren este versatilitatea lor. Poți alege modele care imită aspectul țevilor, al grinzilor sau al cărămizilor aparente, adăugând astfel un sentiment autentic de design industrial în locuința ta. De asemenea, aceste profile pot fi ușor personalizate prin vopsire în culorile preferate, astfel încât să se integreze perfect în schema ta de culori existentă.

Nu în ultimul rând, utilizarea profilelor decorative din polistiren este o opțiune economică și accesibilă pentru a obține un decor industrial. Comparativ cu alte materiale folosite în designul industrial, precum betonul sau metalul, polistirenul este mult mai puțin costisitor și necesită mai puțină muncă în procesul de instalare.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum se obține un certificat ISO?

Articolul Urmator

TOP 5 cele mai bune vitamine pentru piele

Cele mai populare