Cum să alegi bateria auto potrivită pentru mașină?

Bateria este o parte esențială a mașinii, deoarece îi permite pornirea și face posibilă utilizarea mai multor caracteristici. Prin urmare, este esențial să o alegi bine atunci când o înlocuiești. Capacitate, putere, dimensiuni… Care sunt criteriile unei baterii auto care trebuie luate în considerare înainte de a face o alegere? Cum să îți îngrijești bateria zilnic?

Criteriile pentru alegerea bateriei auto

Concentrează-te pe principalele criterii pentru alegerea bateriei unei mașini.

–                 Dimensiunile

Dimensiunile sunt unul dintre cele mai importante criterii atunci când alegi o baterie auto. Bateria aleasă trebuie să se încadreze în siguranță în slotul furnizat. Nu ar trebui să folosești forța atunci când o instalezi și nu ar trebui să rămână un spațiu mare în jurul său.

Din fericire, multe mașini de astăzi pot găzdui baterii de diferite dimensiuni. Acest lucru simplifică mult alegerea. Dacă acest lucru nu este cazul cu vehiculul tău, pur și simplu ia-ți timp pentru a măsura dimensiunile bateriei pe care urmează să o înlocuiești.

–                 Poziționarea terminalelor + și –

După dimensiuni, trebuie să verifici și modul în care sunt poziționate bornele pozitive și negative ale bateriei. Aceasta se numește polaritatea bateriei.

–                 Puterea

Un alt criteriu esențial este puterea bateriei. Acest lucru este important mai ales dacă: vehiculul tău are un motor mare, locuiești într-o regiune rece sau mașina ta are un motor relativ vechi care folosește uleiuri vâscoase. Puterea se măsoară în amperi.

–                  Capacitatea

Cele mai citite articole

Capacitatea bateriei se referă la cantitatea de energie electrică pe care o baterie o poate furniza atunci când este utilizată. Cu cât este mai înaltă, cu atât va fi mai puternică puterea. Se exprimă în amperi pe oră.

–                 Voltaj

Bateriile utilizate în mașini au de obicei o tensiune nominală de 12V. Vehiculele grele, cum ar fi autobuzele sau camioanele, utilizează în schimb baterii cu o tensiune mai mare, în general 24V. Pentru a determina tensiunea corectă, poți consulta manualul de service al vehiculului.

–                 Indicatorul de încărcare

Din ce în ce mai multe modele de baterii au indicatori de încărcare. Așadar, asigură-te că alegi unul cu un nivel de încărcare suficient în momentul achiziției și evită bateriile care par prea vechi.

Câteva sfaturi pentru a-ți păstra bateria

Pentru a menține bateria în stare bună și pentru a preveni descărcarea prea rapidă, sunt necesare câteva măsuri de precauție:

–                 asigură-te că oprești luminile când părăsești vehiculul.

–                 în timpul iernii, ține autovehiculul cât mai mult posibil departe de frig.

–                 nu lăsa motorul să funcționeze inutil, oprește-l când nu ai nevoie de el. Bateria ta, dar și mediul înconjurător, îți vor mulțumi.

Dacă ai întrebări cu privire la alegerea bateriei mașinii, nu ezita să mergi la un profesionist. Acesta din urmă îți va oferi sfaturi solide și te va îndruma spre cele mai potrivite alternative.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Strategii SEO şi paşii de respectat în procesul de optimizare SEO

Articolul Urmator

Beneficiile sportului în viața copiilor

Cele mai populare