Cum poți reîmprospăta aspectul exterior al casei tale

O casă are nevoie de amenajare la interior, pentru un aspect deosebit, însă în egală măsură atenția ar trebui să fie îndreptată și spre exterior. Dacă vrei să oferi un aspect nou casei tale, îți oferim câteva idei pe care să le pui în practică pentru o reușită perfectă.

Aplică o tencuială decorativă fațadei 

Lucrările la nivelul fațadei depind de foarte mulți factori. Dintre aceștia, protecția împotriva intemperiilor și umidității sunt cele mai importante. Pentru a preveni problemele care pot apărea, imbunatateste aspectul casei cu tencuiala decorativa și bucură-te de confort și calitate.

Tencuiala decorativă poate oferi un aspect deosebit de plăcut al fațadei, mai ales pentru că poți alege nuanțele potrivite în concordanță cu acoperișul și peisagistica. Se recomandă ca fațadele caselor să respecte cromatica zonei, astfel încât acestea să nu iasă în evidență în mod negativ, printr-un aspect pestriț. 

Montează glafuri din piatră naturală

Piatra naturală este un produs excelent pentru zona de închidere la nivelul pervazului. Glafurile din piatră naturală sunt deosebit de estetice, iar culorile și modelele unice scot în evidență și mai mult frumusețea unei tencuieli decorative. Poți opta pentru nuanțe de alb, gri, bej sau cărămiziu, care să contrasteze cu nuanța de fond aleasă pentru tencuială sau invers. 

Glafurile din piatră naturală ar trebui însă prelucrate astfel încât să poți beneficia de avantajele picurătorului. Acest sistem asigură scurgerea eficientă a apei provenite din ploi, astfel încât aceasta să nu afecteze structura pereților exteriori și implicit aspectul final al tencuielii decorative.

Montează tâmplărie termopan

Cele mai citite articole

Elementele de tâmplărie din termopan sunt unele dintre cele mai eficiente tipuri de materiale care te pot ajuta să păstrezi un climat plăcut la interior, dar să te și bucuri de frumusețea culorilor care evidențiază eleganța spațiilor. 

Tâmplăria din termopan joacă un rol foarte important în ceea ce privește izolarea termică a spațiilor, mai ales în prezent, când nevoia de eficiență energetică este atât de mare. Astfel, pentru a reîmprospăta aspectul casei tale, dar și pentru a te bucura de confort termic deplin, poți apela la tâmplăria din termopan pentru a realiza închiderile la nivelul suprafețelor vitrate. 

Schimbă acoperișul casei tale

Acoperișul nu are doar rol de protecție ci are și rol în estetica de ansamblu a clădirii. Din acest motiv, poți apela la diverse tipuri de sisteme de acoperire care să te ajute să te bucuri de un aspect deosebit al casei tale, dar și să te bucuri de confort și protecție împotriva intemperiilor. 

Acoperișul poate fi amenajat în prezent folosind fie tablă zincată, fie țiglă metalică sau ceramică, pe structură de lemn (astereală, popi, căpriori). Fiecare dintre aceste sisteme de acoperire aduc avantaje notabile în ceea ce privește frumusețea casei tale și reîmprospătarea aspectului.

Amplasează mobilier de exterior pe terasa

Mobilierul de exterior aduce un plus de frumusețe oricărei locuințe. Optează pentru mobilier din ratan, de culoare albă sau în nuanțe cât mai deschise, care va oferi casei tale senzația de eleganță și rafinament. 

Recomandarea specialiștilor este ca renovarea exteriorul locuinței să se facă recurent, ca să nu ai nevoie de reparații serioase. Aplicate sau montate pe substraturi sănătoase, tencuiala, acoperișul, vopseaua lavabilă vor reuși să evidențieze frumusețea casei tale, astfel încât tu să te bucuri de ea.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

10 activitati pe care sa le faceti in familie

Articolul Urmator

Pavarea unei alei in curte: 8 secrete

Cele mai populare