Cum își propune un brand 100% românesc educarea femeilor cu privire la igiena intimă sustenabilă

Menstruația este o funcție normală, naturală și fiziologică a corpului. De fapt, apariția acesteia este în strânsă asociere cu un nivel hormonal optim, sănătatea aparatului reproducător și, în general, un organism integru din punct de vedere biochimic. Este absolut inacceptabil ca femeile și adolescentele să fie stigmatizate pentru că au menstruația sau chiar să lipsească de la școală pentru că nu-și pot permite produse de igienă menstruală – o necesitate și nu un lux, așa cum sunt adesea tratate.

Publicul are nevoie de sensibilizare în ceea ce privește provocările pe care le ridică accesul la produse de igienă menstruală. Mai mult decât atât, are nevoie de educație strictă: menstruația este normală, este naturală și certifică funcționalitatea organismului. Nu este nicidecum jenantă, urâtă, rușinoasă, deci nu ar trebui să presupună izolare și stigmatizare. De asemenea, produsele menstruale ar trebui să fie accesibile, pentru a putea fi utilizate la nevoie de către oricine, indiferent de statutul financiar.

Enroush, brandul 100% românesc, nu doar că își propune să pună la dispoziția femeilor produse menstruale de calitate, sigure, certificate și validate de către ginecologi și dermatologi, cum ar fi absorbante organice, realizate din bumbac, ci își propune să meargă și mai departe prin informarea publicului în ceea ce privește educația menstruală. Pentru că este nevoie de astfel de inițiative, multe adolescente neavând parte de educația necesară la școală sau în cadrul familiei. Astfel, prima menstruație poate avea un impact violent asupra unei tinere fete.

Grija față de sănătatea aparatului reproducător ar trebui să primeze, în special într-o astfel de perioadă. Atât băieții, cât și fetele ar trebui educați în ceea ce privește abordarea perioadei menstruale. Încă o dată, nu ar trebui să existe vreun sentiment de rușine sau jenă, din partea niciunei persoane. Menstruația este biologică, drept care niciun concept care ține de funcționarea, anatomia și fiziologia corpului uman nu ar trebui să fie considerat tabu. Cunoașterea modului în care corpul funcționează este un prim pas spre evoluție.

Dincolo de faptul că aceste aspecte trebuie tratate cu seriozitate și discernământ, există multe altele asupra cărora ar trebui să se insiste, cum ar fi infectia cu HPV. În dinamica evolutivă a unei adolescente se pot întâmpla foarte multe lucruri, de aceea este foarte important să știi nu doar cum poți trata un anumit proces patologic, ci și cum să îl eviți și să-ți iei măsurile necesare pentru a preîntâmpina respectivele situații. Enroush își dorește să facă acest lucru prin fundamentarea unei educații solide și punerea la dispoziția femeilor a produselor organice.

De asemenea, este vorba și despre a adopta un comportament cât mai sustenabil din punct de vedere al impactului asupra mediului. Din păcate, vremurile actuale sunt foarte tulburi, iar ecosistemul are mult de suferit din cauza poluării. Produsele Enroush sunt realizate din bumbac 100%, un material biodegradabil care nu are impact nociv asupra mediului înconjurător. Tampoanele clasice conțin plastic, pe lângă faptul că procesul fabricării lor are impact negativ asupra mediului. Schimbarea începe cu educația, iar educația menstruală începe cu Enroush!

Articolul Anterior

Ce statiune din Antalya sa alegi pentru vacanta in 2022?

Articolul Urmator

Care este diferența dintre lentilele de contact cosmetice și cele terapeutice

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *