Coroanele metalo-ceramice au preturi moderate, rezista bine si arata excelent

Daca e sa analizam dantura oamenilor de acum 30-40 de ani si sa o comparam cu cea a omului modern, din 2019, vom constata ca generatia de astazi are probleme mult mai mari cu dintii si mai grave. De ce? Alimentatia incorecta, alimentele procesate, calitatea produselor pe care le consumam zilnic, lipsa unei ingrijiri corecte si viata pe repede-inainte sunt doar cateva motive ale unei danturi mult mai „slabe” decat cea a omului de acum 30-40 de ani.

O simpla plomba poate rezolva foarte multe probleme la inceput, vizitele regulate la dentist, chiar daca exista o teama proverbiala de cabinetele stomatologice, inseamna imens pentru dantura viitorului adult si pentru dantura omului matur. Atunci cand dintii sunt mult prea afectati de carii si de probleme gingivale netratate plombarea nu mai reprezinta o solutie, din pacate.

Dintele va ajunge sa fie pilit, i se va da o forma suficient de rezistenta pentru a primi o coronita. Coroanele dentare acopera dintele cu probleme, pilit inainte, si ii ofera rezistenta si protectie impotriva degradarii in timp. Astazi tehnologia din domeniul stomatologic a evoluat foarte mult, putem avea coroane din aproape orice material tolerat de organism. Cele mai accesibile raman coroanele metalo-ceramice. Au costuri reduse, sunt rezistente, sunt usor de realizat de catre tehnicienii dentari, sunt usor de fixat si de pozitionat pe un pivot sau dinte pilit.

Cele mai citite articole

Cand discutam despre coroane dentare metalo-ceramice ne gandim la un schelet metalic pe care se aplica material ceramic, din considerente estetice. Aspectul natural este garantat daca folosim coroane dentare metalo-ceramice, lucrarea dentara va arata foarte bine la final, dupa probe si fixarea definitiva, uzura e redusa in timp, rezista bine si 10 ani daca e intretinuta conform indicatiilor dentistului.

Culoarea nu se modifica, nu avem problema ingalbenirii, cum se intampla la dintele natural, retractia gingivala este cumva mascata de corpul metalic al coroanei, dantura va arata foarte bine.

Indiferent de locul din cavitatea bucala unde se fixeaza coroana metalo-ceramica, aceasta va fi bine tolerata si nu vor aparea probleme gingivale sau alte reactii la metal si ceramica. De regula se folosesc coroanele ceramo-metalice pe masele sau pe dintii care nu sunt la vedere in momentul vorbirii, partea din fata a danturii se va reface cu zirconiu sau alte materiale cu estetica perfecta.

Singura grija pe care o va avea pacientul cu o coroana metalo-ceramica este cea legata de vizita la stomatolog la sase luni pentru verificare si intretinere. Coroanele metalo-ceramice raman varianta cea mai buna pentru o dantura care arata si bine si are o functionalitate excelenta, permite o muscatura corecta si usoara indiferent de alimentele pe care le mestecam, de consistenta lor.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ai apa in locuinta sau pentru irigatii daca folosesti pompele submersibile

Articolul Urmator

Principalele motive sa investesti intr-o roata electrica

Cele mai populare