Cilindrii pneumatici sunt partea cea mai importanta din sistemele hidraulice moderne

In orice sistem hidraulic pe care il vedem intr-un anumit echipament, intr-un autovehicul, vom intalnim o componenta importanta, o piesa fara de care functionarea sa nu ar fi posibila: cilindri pneumatici. Cilindrul pneumatic transforma energia aerului comprimat in lucru mecanic.

Cu alte cuvinte cand intalnim un cilindru pneumatic stic ca avem o presiune generata de aerul comprimat ce determina miscarile liniare si rotatile intr-un sens si in celalalt. In functie de sistemul din care fac parte, cilindrii pot fi cu actiune simpla, cu actiune dubla, telescopici, fara piston, cu sanie, rotativi etc.

Actionarea hidraulica nu exista daca nu avem acesti cilindri pneumatici, fiecare tip de cilindru este astfel construit in asa fel incat sa ofere o flexibilitate cat mai mare miscarii generate. Cele mai des intalnite aplicatii sunt in instalatiile de transport, se gasesc in utilaje pentru ridicat, alimentat, in presa hidraulice, in linii de productie automate.

Agricultura beneficiaza de pe urma prezentei lor, avem masini si utilaje moderne care au nevoie de forta hidraulica obtinuta cu ajutorul cilindrilor pneumatici. Si in constructii avem excavatoare sau buldozere si multe alte utilaje grele care au nevoie de cilindri in instalatiile lor pentru a functiona cat mai bine si eficient.

Puterea oferita utilajelor unde sunt prezenti e foarte mare, utilajele se folosesc cu eficienta ridicata si acolo unde accesul la o sursa de energie este limitat sau nu exista. Impreuna cu niste pompe mari cilindrii pot oferi viteze foarte mari, dar si precizie si acuratate in operatiunile realizate.

Orice tip de cilindri pneumatici vom avea in echipamente si utilaje rezistenta la schimbarile de clima si de conditii meteo este mare. Cilindri pneumatici compacti, standard, rotunzi, antirotatie se pot gasi simplu in online, se pot schimba relativ repede intr-un service autorizat, sunt de buna calitate si rezista si la uzura pe o perioada lunga de timp. Alesi cu atentie ei pot asigura o functionare impecabila a utilajelor de orice fel si pot garanta o eficienta sporita in orice conditii de lucru.

Articolul Anterior

Nu stii ce cadou sa faci persoanelor dragi de Craciun? Alege un pachet cadou inspirat!

Articolul Urmator

Ce stil de geaca din piele ti se potriveste?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *