Cele mai folosite metode de plată în cazinourile online

Odată cu preferințele jucătorilor și trendurile financiare, au evoluat și opțiunile de plată puse la dispoziție de către operatorii de jocuri de noroc. Astăzi, în cazinourile online, varietatea metodelor de plată disponibile este adesea mai largă decât cea din magazinele online.

Și totuși, nu toate opțiunile oferite sunt la fel de convenabile. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje pe care este bine să le cunoști ca să o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine preferințelor tale. De exemplu, dacă vrei să joci la cazinouri Elveția puteți găsi pe acest URL toate informațiile necesare pentru a lua decizii informate. SlotsUp este un site online pe care găsești gratuit recenzii de cazinouri și inclusiv recomandări cu cele mai populare metode de plată folosite la un cazino sau într-o anumită țară.

Dincolo de acest aspect, uite care sunt metodele de plată cel mai frecvent folosite în cazinourile online din România și Europa:

  • Metode bancare
  • Portofele electronice
  • Plata cu Paysafecard
  • Cash (Da, există și soluții pentru plata în numerar!)
  • Plata pe mobil
  • Monede digitale (criptomonede)

Card de credit/debit sau transfer bancar

Metodele bancare au fost, la început, cea mai folosită opțiune de plată în orice tranzacție online. La magazinele obișnuite, la plata facturilor online sau chiar și la cazinouri online, de multe ori singura opțiune era cardul sau transferul bancar. Astăzi, deși sistemele de plată au evoluat și există mult mai multe opțiuni (mai ales la operatorii de jocuri de noroc unde, uneori, există zeci de variante), metodele bancare rămân în continuare una dintre cele mai sigure modalități prin care se pot face atât depuneri, cât și retrageri.

Plata cu cardul de credit sau debit (Mastercard, Visa, Maestro etc.), plata prin transfer bancar și, mai nou, plata prin Revolut, sunt cele mai populare metode de plată bancare la cazinourile online. Cu toate că au un timp de procesare mult mai ridicat față de alte metode și posibile taxe suplimentare (din cauză că se adaugă timpul de procesare și comisioanele băncii), rămân o opțiune fezabilă pentru mulți utilizatori.

Skrill sau Neteller

Două dintre cele mai populare portofele electronice, acestea sunt foarte frecvent utilizate ca metode de plată în cazinourile online din România. În alte țări, opțiuni precum PayPal, AstroPay, Venmo, MuchBetter și multe altele sunt de asemenea folosite frecvent, însă Skrill și Neteller rămân opțiunile de top ale românilor.

Deși au dezavantajul că în majoritatea cazinourilor, depunerile cu portofele electronice nu sunt eligibile pentru revendicarea celor mai multe bonusuri, au beneficiul procesării rapide și, adesea, fără comisioane suplimentare.

Paysafecard

Cu toate că voucherele preplătite nu constituie cea mai populară metodă de plată, Paysafecard este excepția de la regulă din cazinourile online. O metodă de plată prin voucher electronic care presupune încărcarea în prealabil cu fonduri care ulterior sunt depuse în contul de jucător cu ajutorul unui PIN format din 16 cifre, Paysafecard este una dintre preferatele jucătorilor la cazino.

Cele mai citite articole

Dacă și tu vrei să folosești această metodă la depunere, găsiți cele mai bune cazinouri Paysafecard pe această pagină. Plățile prin Paysafecard sunt sigure, rapide și datorită tehnologiilor de astăzi se pot folosi atât pentru a depune, cât și pentru a retrage.

Plata cash în agențiile cazinoului

Pentru jucătorii cu spirit conservator, plata în numerar rămâne opțiunea preferată. Și chiar dacă nu toți operatorii dispun de această posibilitate, există o mulțime de cazinouri care le oferă jucătorilor această opțiune.

Practic, metoda de plată se bazează pe faptul că există și agenții fizice ale operatorilor online, unde jucătorii pot merge cu cartea de identitate pentru a depune cash suma dorită, direct în contul de jucător. Astfel, nu mai este nevoie să introducă datele cardului sau alte informații financiare în mediul virtual, ci pot juca direct cu banii depuși în cont de către un agent reprezentant.

Apple Pay sau Google Pay

Mulți dintre utilizatorii cazinourilor online sunt persoane care joacă de pe telefonul mobil, fie din browser sau din aplicație. Astfel că metodele de plată Apple Pay pentru iOS și Google Pay pentru Android pot fi cele mai convenabile pentru mulți dintre aceștia.

Cazinourile pun la dispoziție această opțiune de plată pentru depuneri. Pentru că, de cele mai multe ori, nu se pot retrage banii prin aceeași metodă, se va putea alege altă opțiune (precum transfer bancar sau card bancar).

Criptomonede

Și pentru că criptomonedele au devenit rapid una dintre cele mai populare soluții de plată din lume, cazinourile au aderat rapid trendului și au implementat-o ca opțiune de plată (atât depunere, cât și retragere). Există o mulțime de crypto cazinouri unde se poate plăti în Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Dogecoin și zeci de alte monede digitale.

Chiar mai mult, există inclusiv categorii separate de jocuri Bitcoin la care pasionații de tehnologie se pot distra pe cinste.

Avantajele și dezavantajele metodelor de plată populare în cazinourile online

Cum îți spuneam și mai sus, fiecare opțiune de plată are anumite beneficii, dar și anumite minusuri. În tabelul de mai jos poți urmări care sunt principalele avantaje și dezavantaje pentru fiecare:

Metodă de PlatăAvantaj principalDezavantaj principal
Card/Transfer bancarSecuritate avansatăTimp de procesare ridicat și posibile taxe
Portofele electronice și PaysafecardProcesare rapidăDeseori nu sunt eligibile pentru bonusuri
Apple Pay sau Google PayPlăți rapide și convenabileDeseori nu sunt disponibile pentru retrageri, ci doar pentru depuneri
Cash în agențiiSecuritate maximă, fără introducerea datelor financiare pentru tranzacții onlineNu toate cazinourile au agenții fizice, așa că nu este o opțiune disponibilă la toți operatorii
CriptomonedeProcesare instantă, anonimitateLimitele minime și maxime de depunere și retragere sunt de obicei mai mari

Concluzie

Indiferent ce metodă de plată alegi, ține cont de avantajele și dezavantajele sale astfel încât să o selectezi pe cea mai convenabilă pentru preferințele tale. Pentru că atâta timp cât joci la un cazino licențiat care implementează măsuri de securitate avansate, siguranța tranzacțiilor și a datelor tale nu ar trebui să fie un aspect care să te îngrijoreze. Astăzi, protocoalele de securitate și tehnologiile de criptare sunt concepute în așa fel încât cazinourile să-ți asigure confidențialitatea și protecția datelor împotriva furtului și a fraudelor.

Cele mai citite articole