Ce nevoi apar intr-un IMM si cum sa le sustii

Intreprinderile mici si mijlocii si microintreprinderile au un rol esential in economie si reprezinta o sursa importanta de inovatie, creativitate, locuri de munca si abilitati antreprenoriale. Cu toate acestea, IMM-urile se confrunta cu numeroase provocari si au adesea dificultati in a gasi solutii si resurse pentru depasirea lor.

Ce nevoi apar intr-un IMM?

Nevoile firmelor variaza in functie de industrie, obiectivele de business, dimensiunea afacerii sau alte aspecte specifice. Totusi, exista cateva lucruri pe care le intampina majoritatea societatilor de acest gen. Iata despre ce este vorba:

Accesul la capital

Aceasta este una dintre cele mai mari nevoi ale afacerilor mici. Multe societati nu au suficiente resurse financiare pentru dezvoltare, investitii, acoperirea cheltuielilor sau consolidarea datoriilor. Desi sunt considerate un factor cheie pentru cresterea competitivitatii, finantarea este o problema permanenta pentru intreprinderile mici si mijlocii si microintreprinderi. Institutiile financiare nebancare ofera mai usor un credit pentru IMM, dar alti creditori au conditii riguroase si solicita garantii pe care firmele nu le pot oferi.

Managementul fluxului de numerar

De la incasarea la timp a banilor si pana la respectarea termenelor de plata pentru furnizori, salarii si taxe, IMM-urile sunt nevoite sa aiba o buna gestiune a finantelor. Problemele cu fluxul de numerar pot duce cu usurinta la faliment, de aceea este important sa se monitorizeze indeaproape veniturile si cheltuielile firmei.

Atragerea si mentinerea resurselor umane

IMM-urile au nevoie de angajati calificati, de oameni tineri si loiali, care sa contribuie la cresterea afacerii. Succesul unei organizatii este determinat de calitatea resurselor umane, lucru ce creste nevoia de a avea proceduri de recrutare cat mai bune pentru atragerea si mentinerea angajatilor de top.

Investitiile in tehnologii si echipamente

Tehnologia este esentiala pentru functionarea optima a IMM-urilor intr-un mediu atat de dinamic si competitiv. Anumite aplicatii, soft-uri si programe pot imbunatati activitatea firmelor sau eficientiza diferite procese din punct de vedere al resurselor, timpului sau costurilor. Echipamentele si inovatiile tehnologice sunt necesare pentru dezvoltarea business-ului si cresterea satisfactiei clientilor.

Marketing si promovare

Pentru IMM-uri este important sa ajunga la publicul tinta si sa-si promoveze produsele sau serviciile intr-un mod eficient. O strategie buna de marketing ajuta firmele sa faca fata competitiei ori diversificarii pietei si sa-si creasca vanzarile.

Cum sa sustii nevoile unui IMM?

In calitate de antreprenor este esential sa identifici nevoile companiei tale si sa gasesti modalitati pentru acoperirea lor. Cateva solutii in acest sens vizeaza urmatoarele aspecte:

  • Accesarea unui imprumut nebancar sau, daca exista posibilitatea indeplinirii tuturor conditiilor de eligibilitate, a unui credit bancar.Astfel, se obtine capital suplimentar pentru imbunatatirea operatiunilor, investitii, extinderea afacerii etc;
  • Atragerea unor investitori interesati sa-ti ofere finantare;
  • Subventii, granturi, fonduri nerambursabile;
  • Stabilirea unui buget pentru tinerea cheltuielilor sub control si gestionarea atenta a banilor;
  • Identificarea zonelor unde se pot face economii semnificative;
  • Crearea unei strategii de marketing puternice pentru atragerea clientilor;
  • Participarea la targuri, expozitii, conferinte pentru a castiga mai multa vizibilitate pe piata;
  • Dezvoltarea unui mediu de lucru pozitiv pentru angajati si oferirea de beneficii, cum ar fi asigurari medicale, bonusuri, prime, vacante platite, zile libere.

Orice firma are numeroase nevoi, iar multe dintre acestea pot fi sustinute doar printr-un efort financiar. Imprumuturile dedicate IMM-urilor reprezinta una dintre solutiile sigure ce pot ajuta afacerile mici sa isi continue sau extinda activitatea. Daca nu ai suficiente resurse pentru business-ul tau, acceseaza un credit rapid care sa te ajute sa-ti duci planurile de business mai departe!

Articolul Anterior

Cine iese golgheterul UEFA Champions League? Ei sunt cei cinci favoriți la trofeu!

Articolul Urmator

Cele mai bune surse de informație pentru pronosticuri fotbal

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare