Care sunt beneficiile folosirii cremelor exfoliante

Exfolierea reprezintă o etapă esențială din rutina de îngrijre a pielii, indiferent de vârstă. Produsele destinate eliminării celulelor moarte sunt diverse și pot fi clasificate în funcție de intensitatea acțiunii, de textură sau de modul de aplicare. 

Cremele exfoliante se numără printre cele mai populare cosmetice din această gamă și oferă o mulțime de beneficii pielii, cum ar fi: 

  • Conferă strălucire și vitalitate

Un beneficiu pe care le oferă produsele exfoliante și pe care nu-l putem trece cu vederea constă în faptul că ele redau strălucirea pielii, prin stimularea proceselor de reînnoire a celulelor pielii. Practic, dacă gelurile de curățare și demachiere au rolul de a elimina impuritățile și machiajul, un exfoliant pentru față vine în completarea acestora, curățând pielea în profunzime. Prin decongestionarea porilor, dar și prin stimularea circulație sanguine la nivelul pielii, produsele de exfoliere sunt aliatul de încredere în obținerea unui ten întinerit și revigorat. 

Deși gomajul pielii este necesară în orice anotimp, el devine cu atât mai benefică pe timpul verii, atunci când tânjim după un bronz perfect, de lungă durată. 

  • Elimină firele de păr rămase sub piele 

Porii blocați ca urmare a lipsei exfolierii sunt principala cauză a foliculitei. Firele de păr crescute sub piele pot fi, însă, eliminate printr-un ritual corect de scrubbing, realizat constant cu produsele potrivite. 

Cele mai citite articole

Acesta este principalul motiv pentru care exfolierea ar trebui să fie un pas necesar și în rutina de îngrijire a bărbaților, care se pot confrunta deseori cu firele crescut sub piele, din cauza bărbieritului. 

  • Permite o mai bună absorbție a produselor cosmetice folosite 

Indiferent că vorbim despre pielea feței sau despre cea de pe restul corpului, exfolierea oferă un beneficiu major; concret, prin eliminarea stratului de celule moarte, absorbția produselor cosmetice, inclusiv a celor de înfrumusețare, are loc mult mai rapid. Astfel, pielea va fi intens hidratată, grație curățăriile sale în profunzime.

De asemenea, pentru un machiaj impecabil, exfolierea tenului este esențială, îmbunătățind textura și aspectul pielii. 

  • Previne acneea și ajută la combaterea sa 

Folosirea cremelor exfoliante are, printre altele, un rol extrem de important în prevenirea și combaterea acneei. Un produs de scrub cu acțiune blândă desfundă porii, eliminând murdăria, bacteriile și reziduurile de machiaj de la nivelul lor. De asemenea, prin exfolierea pielii se îndepărtează și excesul de sebum acumulat, care face ca tenul să devină gras și care provoacă apariția comedoanelor. 

  • Estompează ridurile fine 

Tenul uscat este predispus la apariția ridurilor, cele mai temute semne ale îmbătrânirii pielii. Datorită acțiunii lor, cremele cu efect exfoliant previn apariția ridurilor fine, susținând procesul de reînnoire a celulelor. Deși regenerarea celulară a pielii are loc în mod natural o dată la 35 de zile, pielea noastră are nevoie de ajutor pentru a îndepărta celulele moarte. 

Cremele exfoliante se află pe lista acelor produse care nu ar trebui să-ți lipsească din geanta de cosmetice, indiferent de tipul pielii tale. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Sfaturi de la experți când vine vorba de jocurile de noroc responsabile

Articolul Urmator

Cine merge lângă West Ham și Villarreal? Afla care sunt favoritele în play-off-ul Conference League!

Cele mai populare