Care este avantajul jucăriilor handmade pentru copilul tău

În ultimul timp au apărut din nou pe piață produse handmade care au ajuns să ocupe un loc fruntaș în topul preferințelor. Ele au început să devină din ce în ce mai apreciate datorită design-ului deosebit, complex și creativ.

Cu siguranță ați observat în ultima perioadă că au apărut foarte multe jucarii handmade textile ce înfățișează diverse animăluțe și personaje din desene. Dacă nu sunteți hotărât încă pentru ce să optați, jucăriile standart sau cele textile, ar trebui să observați câteva beneficii pentru a face alegerea perfectă.

Unul dintre avantajele jucăriilor handmade este faptul că sunt confecționate din fibre naturale, blânde cu mediul dar și cu pielea celor mici, fiind hipoalergenice. În cazul în care sunt utilizate vopseluri, ele sunt alese cu grijă, tocmai pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor.

Totodată, în ceea ce privește siguranța, ele nu conțin elemente ce pot provoca diverse probleme precum sufocarea cu piese mici, lovirea sau altele. Jucăriile sunt moi la atingere dar și foarte rezistente la uzură. În ceea ce privește igiena lor, ele se pot spăla manual, folosind apă și săpun.

Aceste tipuri de jucării pot dezvolta inventivitatea copiilor deoarece antrenează imaginația celor mici, oferindu-le posibilitatea să acorde propriile semnificații și roluri personajelor cu care se joacă. Indiferent de ce formă au jucăriile, copiii își pot crea propria poveste și punere în scenă cu ajutorul lor.

Cele mai citite articole

Dacă susții natura cu siguranță observi că avantajul jucăriilor create manual este unul ce contribuie la salvarea planetei și anume, această tehnică consumă mai puține resurse energetice.

Jucăriile handmade pot fi foarte utile în cazul în care vreți să faceți un cadou personalizat celor mici. Creațiile handmade pot fi adaptate în funcție de dorințele fiecărui cumpărător oferind jucăriei finale note personale precum “gravarea” cu nume, utilizarea anumitor culori etc. Joaca este importantă pentru a avea un copil sănătos, iar valorile de inaltime si greutate copii pot fi menținute doar dacă părinții au întotdeauna grijă ca cel mic să aiba activități diverse și un stil de viață echilibrat.

Un alt avantaj pe care le au jucăriile handmade este acela că prin personalizarea lor, ele devin unice iar copiii le vor iubi și mai mult și se vor mândri cu ele. Jucăriile precum păpușile, mașinuțele, cuburile și altele fabricate pe bandă rulantă le poate avea orice copil, însă una dedicată special lui îl face mult mai fericit și atent cu ea.

Aceste jucării de tip handmade sunt potrivite pentru orice vârstă, chiar și pentru persoanele adulte cu suflet de copil. Oricine se poate bucura de o astfel de jucărie ce poate deveni în timp un “bibelou” ce va stârni emoții pozitive.

Chiar dacă jucăriile textile au un preț puțin mai ridicat față de cele cu care ne-am obișnuit, acest lucru nu trebuie să ne împiedice din a alege ceva mai calitativ și sănătos pentru persoanele dragi din viața noastră. Înainte de a lua o decizie trebuie să punem în balanță prețul și beneficiile produselor pe care le alegem. Decât să cumpărăm o jucărie ieftină ce poate pune în pericol viața, mai bine optăm pentru un lucru scump realizat cu atenție și siguranță.

Cele mai citite articole